What You See Festival

What You See Festival viert dit jaar de vijfde editie! Van 17 t/m 20 november nodigt dit festival over gender en identiteit bezoekers met het thema 'My Body, My Protest' uit hun persoonlijke manieren van activisme te onderzoeken.

Het eerste programmaonderdeel van dit festival over gender en identiteit is al bekend. Samen met een divers koor van honderd amateur zangers brengt de befaamde band K's Choice op zaterdag 19 november een bijzonder concert onder de naam K's Choice - Community Edition naar de Stadsschouwburg Utrecht. De zoektocht naar deze 100 zangers is in volle gang!

Foto K's Choice: Frank Clauwers.

De Vlaamse band K’s Choice brak in de jaren ’90 door met rauwe, melancholische hits als Not an Addict en Believe. De lead singer van de band vertelde in 2019 voortaan als man, Sam Bettens, door het leven te gaan. Mede door zijn toegankelijke vlogs is hij een belangrijk boegbeeld geworden voor de transgender gemeenschap. K's Choice is al die jaren internationaal blijven toeren en komt nu naar Utrecht. En ze komen niet alleen! Voorafgaand aan deze avond werkt een bont gezelschap van honderd zangliefhebbers aan een groots koor, dat live meezingt met K’s Choice. Trans personen, non-binaire personen, nieuwe Nederlanders, zangers van een van de vele koren die Utrecht rijk is; dit koor gelooft in kracht van verschillen. Een uniek project in Nederland dat afsluit met een spectaculair concert tijdens What You See Festival. 

In oktober en november 2022 krijgt dit pop-up koor van honderd uiteenlopende mensen vorm. In zes workshopdagen werken zij onder leiding van de Vlaamse organisatie Zaterdag Zondag toe naar het concert. Iedereen is welkom en zangervaring is niet verplicht. Expliciet nodigt het festival transgender, non-binaire, queer personen en de hele LGBTQIA+ community uit deel te nemen. 

Meedoen..? Lees hier meer! > K' Choice - Community Edition | WORKSHOP

'Het is belangrijk om te laten zien hoe kleurrijk en divers de stad Utrecht en Nederland is. Want representatie telt. Zeker in deze tijden van polarisatie. Ik ben er enorm trots op dat K’s Choice tijdens What You See Festival samen met een enorm koor uit de LHBTQIA+ community komt optreden. Hiermee laten we de stad zien wat de kracht van diversiteit is. Art can change the world!' - Vincent Wijlhuizen, directeur What You See Festival.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden