Mijntje uit de kast

Wie kent Mijntje niet? Deze vrolijke rondborstige, biseksuele, roodharige is al sinds 2004 vast onderdeel van Zij aan Zij. Samen met haar Mia maakt Mijntje van alles mee, van coming out tot goedmaakseks - en dat is binnenkort in albumvorm te lezen!

Middels een crowdfunding op voordekunst.nl hoopt stripmaakster Margreet de Heer 'Mijntje uit de kast' te kunnen financieren. 'Ik heb goede hoop dat het slaagt. Mijntje is bij mijn weten de enige biseksuele stripfiguur van Nederland. Nederland loopt wereldwijd nog een beetje achter op het gebied van queer comics, terwijl er duidelijk behoefte is aan strips met deze thematiek. Ik lees ze in elk geval graag, en Mijntje is voor mij een van de leukste strips om te maken. Ik verzin Mijntje eigenlijk niet, ik heb meer het gevoel dat ze echt bestaat en dat ik alleen opteken wat ze meemaakt.'

Filmpje van Margreet! 

Nieuwsgierig naar de eerste avonturen van Mijntje? Draag dan bij aan dit eerste deel in wat hopelijk een hele reeks gaat worden (kan al vanaf een tientje!) op de funding pagina van Voor de Kunst.

 

 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden