Mijntje uit de kast

Wie kent Mijntje niet? Deze vrolijke rondborstige, biseksuele, roodharige is al sinds 2004 vast onderdeel van Zij aan Zij. Samen met haar Mia maakt Mijntje van alles mee, van coming out tot goedmaakseks - en dat is binnenkort in albumvorm te lezen!

Middels een crowdfunding op voordekunst.nl hoopt stripmaakster Margreet de Heer 'Mijntje uit de kast' te kunnen financieren. 'Ik heb goede hoop dat het slaagt. Mijntje is bij mijn weten de enige biseksuele stripfiguur van Nederland. Nederland loopt wereldwijd nog een beetje achter op het gebied van queer comics, terwijl er duidelijk behoefte is aan strips met deze thematiek. Ik lees ze in elk geval graag, en Mijntje is voor mij een van de leukste strips om te maken. Ik verzin Mijntje eigenlijk niet, ik heb meer het gevoel dat ze echt bestaat en dat ik alleen opteken wat ze meemaakt.'

Filmpje van Margreet! 

Nieuwsgierig naar de eerste avonturen van Mijntje? Draag dan bij aan dit eerste deel in wat hopelijk een hele reeks gaat worden (kan al vanaf een tientje!) op de funding pagina van Voor de Kunst.

 

 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Pathé Pride Night: Justine

Win kaarten voor de film! Justine is een jonge, intelligente vrouw, met sterke hang naar zelfdestructie. Op dag ontmoet ze Rachel en alles wordt anders. Durft Justine hoop te hebben op geluk..?

Lees verder

Lesbian Pulp & Queer Joy

Renée van Marissing gaat speciaal voor de gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers het eerste deel in de Lesbian Pulp serie schrijven. De launch party was vrijdag en de crowdfunding is los!

Lees verder

Vertrouwen en de waarheid

Ik voel mij het beste als Charlotte zo eerlijk en open mogelijk is, maar het was wel even slikken. Ze sprak de - tot dan toe exclusieve - woorden uit naar haar andere vriendin: Ik hou van jou.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden