Mijntje uit de kast

Wie kent Mijntje niet? Deze vrolijke rondborstige, biseksuele, roodharige is al sinds 2004 vast onderdeel van Zij aan Zij. Samen met haar Mia maakt Mijntje van alles mee, van coming out tot goedmaakseks - en dat is binnenkort in albumvorm te lezen!

Middels een crowdfunding op voordekunst.nl hoopt stripmaakster Margreet de Heer 'Mijntje uit de kast' te kunnen financieren. 'Ik heb goede hoop dat het slaagt. Mijntje is bij mijn weten de enige biseksuele stripfiguur van Nederland. Nederland loopt wereldwijd nog een beetje achter op het gebied van queer comics, terwijl er duidelijk behoefte is aan strips met deze thematiek. Ik lees ze in elk geval graag, en Mijntje is voor mij een van de leukste strips om te maken. Ik verzin Mijntje eigenlijk niet, ik heb meer het gevoel dat ze echt bestaat en dat ik alleen opteken wat ze meemaakt.'

Filmpje van Margreet! 

Nieuwsgierig naar de eerste avonturen van Mijntje? Draag dan bij aan dit eerste deel in wat hopelijk een hele reeks gaat worden (kan al vanaf een tientje!) op de funding pagina van Voor de Kunst.

 

 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Haar eerste date

'Mijn ex zou er vast wat van vinden als ze wist dat mijn vriendin verliefd is op een ander en vanavond haar eerste date met haar heeft.' Deel 2 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Geen liefde meer

Ik vond het al zo lastig om het uit te maken, maar nu helemaal. Weggaan bij een zieke die je nodig heeft, doe je niet, maar is uit medelijden blijven wél goed?

Lees verder

Dat kan natuurlijk ook

'Soms is het even wennen voor de kinderen in het blok, twee mama's in de wijk. Want ja, dat was er eerder toch niet.' Janneke deelt het wel en wee van haar roze gezin.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden