IDK How To Be Fun

IDK How To Be Fun (I Don't Know How To Be Fun) is een Engelstalig pop-rock nummer van Wendy Moore. Wendy heeft het nummer geschreven vanuit haar eigen ervaring. De single gaat over het niet naar je zin hebben op een bepaalde plek met de verkeerde mensen om je heen. Soms voelen sommige feestjes niet goed en kun je niet wachten tot het over is. Je wilt de mensen die je hebben meegenomen dan ook niet teleurstellen dus wacht je maar tot het is afgelopen. In het nummer begrijpt Wendy niet waarom andere wel lol hebben en zij niet.

Vroeger was Wendy erg introvert en werd ze snel ongemakkelijk op plekken zoals clubs en feesten. De plekken draaiden nooit haar soort muziek en het type mensen intimideerde haar. Ze kroop dan liever in een hoekje en wachtte vaak op een afstandje van de dansvloer af tot het feestje was afgelopen. Vanuit deze slechte ervaringen is IDK How To Be Fun ontstaan. Uiteindelijk nu jaren later, heeft ze wel de juiste mensen gevonden, plekken waar wel haar favoriete muziek gedraaid word en ze helemaal zichzelf durft te zijn. In deze nieuwe single wil Wendy laten zien aan iedereen dat het okay is om je zo te voelen en het heel normaal is om niet te passen tussen bepaalde groepen. Introvert zijn is ook niks mis mee! 'Iedereen heeft hier wel is last van denk ik,' zegt Wendy. 'Het is compleet normaal om ergens niet tussen te passen. Leer je eigen grenzen kennen en forceer jezelf niet. Dat heb ik geleerd. Het betekent niet dat jij niet 'fun' bent!'

Het nummer is geschreven door Moore zelf en geproduceerd door haar vaste producent Stijn van Rijsbergen. Wendy speelt zelf de meeste gitaren in de track. IDK How To Be Fun is de tweede single bij haar label ZIPRECORDS. De videoclip van IDK How To Be Fun: Niels Horstman.

Over Wendy Moore

Pride at the beach ambassadrice, Wendy Moore is een singer-songwriter die gitaar-dominante popmuziek schrijft. De 23 jarige zangeres is geboren in Haarlem en woont al sinds kleins af aan in Zandvoort aan zee. Wendy was altijd al een muziekliefhebber. In haar kindertijd werd ze altijd blootgesteld aan verschillende soorten livemuziek door haar ouders die eigenaar waren van een aantal pubs. Als kind was ze vanaf haar 6e al een echt paardenmeisje. Tijdens een succesvolle sportcarrière in de paardensport waar ze het Nederlandse talentent-team versterkte in de dressuur, pakte Moore op haar 16e een gitaar op en werd verliefd op het spelen. Al snel stopte zij al haar tijd en energie in het leren van gitaar en begon na een tijdje ook te zingen en eigen nummers te schrijven. Ze wist dat muziek hetgeen was wat ze wilde doen voor de rest van haar leven en stopte toen ze 19 jaar was met haar opleiding en haar sportcarrière om full time te focussen op haar droom, eigen muziek releasen en het spelen voor publiek. Wel heeft Wendy nog een eigen mini-paard Loki, die je terug kan vinden op haar sociaal media.

Ze houdt zich nu veel bezig met haar gevoelige popsongs. Bij deze songs ligt de aandacht op de gitaar en vocalen. Haar eerste uitgebrachte nummers hebben nog een sterke singer-songwriter sound maar haar opvolgende nummers gaan steeds meer richting een lichte pop rock sound. Haar hart ligt zelf bij veel verschillende genres zoals pop, metal, indie en zelfs k-pop. Hiervandaan haalt ze al haar inspiratie. Met haar songtekst wil ze haar emoties uiten, een herkenningspunt zijn voor anderen en mensen inspireren. Haar songs gaan over hoop, dromen en andere punten uit haar leven.

Wendy houdt zich ook bezig met de LGBTI-community. Ze is zelf lesbisch en komt hier voor uit op haar sociaal media en haar nummers. Ze hoopt zo het stigma te verwijderen in de muziek industrie over queer mensen. 'Ik ben een artiest die toevallig ook queer is, meer niet,' zegt Wendy. Ze legt geen focus op haar seksualiteit en wil vooral focussen op de muziek. Maar als het nodig is wil ze er altijd zijn voor jonge queer mensen. Ook heeft Wendy een visie voor vernieuwende muziek met daarbij krachtige videoclips die ze zelf wilt regisseren. Haar uiteindelijke doel is om met haar muziek een lichtpuntje te zijn voor iedereen die dat nodig heeft.

Ze werkt momenteel aan nieuwe releases en eerste EP die volgend jaar uitkomt.

Meer muziek van Wendy vind je op haar YouTube-kanaal.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden