Pink Parents

Bij veel kraamcadeaus wordt nog steeds uitgegaan van een standaardgezin bestaande uit een vader en een moeder. Maar wat als dat jonge gezin bestaat uit twee vaders? En wat geef je een kersvers gezin met twee moeders? Bovendien zijn er steeds meer ouders die hun kind graag genderneutraal willen opvoeden… Pink Parents is de allereerste webshop met cadeaus speciaal voor LHBTI+ ouders. Want die willen nèt zo graag shinen met mooie producten voor hun kleintje.

Tijdens haar zwangerschap kwam grafisch vormgever Sylvia erachter dat er maar weinig leuke cadeautjes zijn voor de niet-standaardgezinnen. Gebaseerd op haar eigen ervaring besloot ze daarom, samen met haar vriendin, een eigen webwinkel te starten voor deze zogenaamde 'roze ouders'.

Pink Parents biedt producten voor alle gezinsvormen: twee moeders, twee vaders, meer oudergezinnen, alleenstaande ouders en heeft zelfs een speciale genderneutrale collectie.

Cadeaupakketten

Pink Parents biedt niet alleen een uitgebreide collectie rompertjes en t-shirts voor allerlei gezinsvormen, maar ook zorgvuldig samengestelde pakketten die perfect zijn als kraamcadeau voor regenbooggezinnen. Naast een toepasselijk bedrukt rompertje bevatten deze cadeaupakketten een speenkoord en een set zogenaamde 'homofiele' doeken: hydrofiele doeken, maar met een Pink Parents knipoog in kleur en/of motief. Sommige pakketten bevatten daarnaast een toepasselijk boekje voor de kleine, zoals een boekje over een giraf die zich 'anders' voelt of een boekje over Noortje en haar twee mama's.

 

Ervaringsverhalen delen

Naast een uitgebreide webshop biedt Pinkparents.nl ook ruimte aan andere 'roze' (wens)ouders voor het delen van verhalen. Zo kun je ervaringen lezen en delen over bijvoorbeeld vaderdag voor een gezin met twee moeders, donorvaders, draagmoeders en andere ervaringen op het gebied van ouderschap en opvoeding.

De website van Pink Parents: pinkparentshop.nl

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden