Trash Lake

TRASH LAKE is een dansvoorstelling over seksuele diversiteit, gebaseerd op persoonlijke verhalen . Verschillende seksuele identiteiten - van kuis tot kinky - worden in de spotlights gezet. Wat door de één als trash wordt gezien, is voor de ander juist dé manier om zich seksueel te uiten.

De voorstelling is een mix van sounds en ritmes uit de house-, techno-, ballroom- en dancehall scenes. Gecombineerd met (urban en moderne) dans, spoken word, videoprojecties en lichteffecten.

TRASH LAKE vertelt het verhaal van een jongeman, The Searcher, die zijn seksuele identiteit als eenn vloek ervaart. In zijn zoektocht naar verbinding en intimiteit leert hij anderen kennen, die net als hij te maken kregen met vooroordelen en taboes. Langzaam maar zeker komt The Searcher in het reine met zichzelf en zijn omgeving.

 

'Tell me what makes me a man, or a woman. And who should I ask?!
Who am I when I’m just being myself, behind a mask?!
My sexuality is pure. Why can I embrace myself, but still society is insecure?!'

 

De personages en perspectieven in TRASH LAKE zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. Wat door de één als privé wordt gezien, is voor de ander juist dé manier om zich openlijk te uiten en andersom. Maar wie verder kijkt, ontdekt verrassende overeenkomsten. De boodschap van TRASH LAKE is: jouw seksualiteit én die van de ander mag er zijn!

De tour start met een première op vrijdag 20 januari in Theater Zuidplein te Rotterdam.

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.xccc.nl/trashlake  

 

Over Xclusiv Company

Xclusiv Company is een Rotterdams dansgezelschap met roots in de hiphop, clubbing en ballroom cultuur en maakt theatervoorstellingen die kunstzinnig én street-credible, betekenisvol én entertainend zijn. Ze brengen daarin persoonlijke verhalen uit hun eigen omgeving tot leven met dans, muziek, woordkunst en visuele kunst.

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

K's Choice - Community Edition

What You See Festival: Leo van Emden volgde twee maanden lang de bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice.

Lees verder

Pink Parents: Sylvia en Wendy

'Het krijgen van een kind is voor veel regenboogouders een intensief traject en dan is het kindje daar… Hoe leuk is het dan als iemand met een cadeautje komt dat op jouw gezin gericht is?'

Lees verder

Caribisch & queer

Hoe zit het precies met het roze leefklimaat in het Caribisch gebied? Homoseksualiteit is nog strafbaar in zes verschillende gebieden, maar er zijn ook positieve ontwikkelingen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden