In de schaduw van de berg

Ondanks een indrukwekkende carrière in Silicon Valley wist de Peruaanse Silvia Vasquez-Lavado dat ze alleen maar wegrende voor haar verleden. Haar alcoholisme en het verzwijgen van haar geaardheid hadden alles te maken met een verleden van seksueel misbruik. Maar toen ontdekte ze het klimmen: de grootsheid van de bergen, de uitgestrektheid en de nabijheid van de dood toonden haar dat het tijd was haar pijn onder ogen te zien. Letterlijk stap voor stap. Het bleek een levensveranderende beslissing en ze beklom de hoogste pieken op alle continenten. Ze had alleen de Mount Everest nog te gaan…

In dit boek combineert Silvia Vasquez-Lavado op onvergetelijke wijze een intens spannend verhaal over de beklimming van de Mount Everest met een aangrijpend verhaal over misbruik, verslaving, immigratie en een coming-out. In de schaduw van de berg van Silvia Vasquez-Lavado is een uitzonderlijk verhaal over veerkracht, van een van de weinige vrouwen die de Seven Summits bedwong.

Zeven toppen

De Seven Summits zijn de zeven hoogste bergen van elk continent. In Azië is dat de Mount Everest: de hoogste berg ter wereld. In Zuid-Amerika is dat de Aconcagua, in het Andes gebergte in Argentinië. In Noord-Amerika

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden