Ride or Die

Foto: Rosie Powell

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum Ride or Die uit op 31 maart. Het album is een nadere kennismaking met ARXX. Dat begint al met het artwork – gemaakt door Bonnie And Clyde – waarop de band op het platteland staat, omgeven door dingen die je normaliter associeert met de woestijn. Op de achterkant is het tegenovergestelde scenario te zien. Het vat de uiteenlopende achtergronden samen van het duo: Hanni groeide op in een landelijke omgeving en Clara bracht haar jeugd door in Dubai

Het album is gedurfd, met verhalende songs die zijn gestoeld op Hanni's persoonlijke ervaringen. De teksten zijn goudeerlijk en letterlijk – geïnspireerd door Kate Nash, haar grote voorbeeld.  

'Her lyrics are so honest and sometimes almost cringe-worthy with how literal she's being. You write about what's happened for you and you're not writing for anybody else.'

'Ride Or Die' is onvoorspelbaar en boeiend, het resultaat van een band die vol ideeën zit en niet bang is om nieuwe, nog ongebaande paden te verkennen zonder dat het hun in your face pop sound in de weg zit. Het album is gepassioneerd en opwindend. Hanni en Clara houden zielsveel van wat ze doen en hun ambities voor de toekomst zijn nederig. Maar als we afgaan op hun debuutalbum, liggen er mooie dingen in het verschiet voor ARXX. En oh ja: ze hebben een eigen podcast! - Label: Submarine Cat Records.

 

 

 

ARXX Online

Instagram | Twitter | Facebook | Website | Bandcamp | Soundcloud | Podcast

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden