Conqueer the World

Tijdens het Kaboom Animation Festival 2023, van 24 maart t/m 2 april in Amsterdam, Utrecht én online, zie je de meest creatieve, vernieuwende en gedurfde (inter)nationale animatieproducties. Het programma bestaat onder meer uit 2D en 3D-animaties, een VR-expositie, games, Expended Animation, een show rond perfectie in seks en animatie en diverse queer titels, samengesteld door Kaboom en het Queer Film Festival Utrecht.

Conqueer the World

Kaboom en Queer Film Festival Utrecht slaan de handen in elkaar en presenteren een verrijkende viering en verkenning van queerness in animatie. Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre. 'Samen creëren we een safe space waar we ongestoord kunnen genieten van queer films op het grote scherm!'

Zo zie je bijvoorbeeld One Night Out (foto hierboven), van Seungah Yoo. De film is een 3D-animatie over een nachtelijke autorit met een verrassend einde. De korte film Bekeken, van Kim de Ruyter over haar ervaringen als transvrouw, verkent het spanningsveld tussen kijken en bekeken worden. In Boxes van Hila Vakrat en Gilad Pfeffer gaat over Zohara en Stav, die gaan samenwonen. Je ziet hoe intimiteit zowel magisch als beangstigend kan zijn. De animatie Franceska, gemaakt door de Spaanse Alberto Cano, is een quirky en queer update van Mary Shelley's Frankenstein.

The Sound Of The Sun is gemaakt door Alessio del Pozo Temoche: Silvia voelt zich niet thuis in de wereld. Maar bij een protest gericht tegen queer personen, komt ze erachter dat ze niet alleen is. Een betekenisvolle en queer studentenkortfilm die op de barricades staat voor tolerantie en seksuele vrijheid.

Coming Out Autistic van de Schotse Steven Fraser is een korte docu over coming out-ervaringen als autist en LGBTQ+-er. Met nadruk op de gepassioneerde, grappige en belangrijke woorden en daden, geeft de maker een stem aan queer personen die vaak over het hoofd worden gezien.

In Waan(beeld) | Figment van de Amerikaans-Nederlandse Mackenzie Fincham zie je een meisje wakker schikken, midden in de nacht. Ze beseft al snel dat er iets aan de hand is….

 

Op de website van het Kaboom Animatie Festival vind je meer info en het hele programma. Conqueer de world is op 25 maart en 2 april, meer details vind je hier. Volg het festival op Instagram en Facebook.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden