Uncle Sem Jansen

In januari kwam het langverwachte album Uncle Sem uit. Zo'n 5 jaar geleden dook zanger Sem Jansen met zijn band de studio in om de eerste helft van het album op te nemen. In die tijd ging hij nog als zangeres Britt Jansen door het leven. 4 jaar later werd het album aangevuld door zijn huidige en veel lagere stem.

Op Uncle Sem vertelt Sem via verhalende Americana songs het verhaal van zijn transitie van vrouw naar man en van zangeres naar zanger. Britt zingt over haar ervaringen, Sem over zijn ervaringen én beide stemmen gaan met elkaar in duet.

Sem's band bestaat uit de muzikanten van de Leif de Leeuw band waarin Sem al zo'n 11 jaar de leadzanger is. Zij waren een belangrijk deel van Sem's transitie en ook zij hebben voor deze plaat een transformatie ondergaan. De Soutern Rock maakt plaats voor kleine Americana songs en de elektrische gitaren zijn vervangen door akoestische gitaren, mandoline en pedal steel gitaar.

'Who the F*ck is Britt?!'

Van Britt naar Sem, van zangeres naar zanger. De unieke show 'Who the F*ck is Britt?!' vertelt het indringende verhaal van Sem's transitie van vrouw naar man.


In een show van 1,5 uur neemt hij het publiek mee in zijn proces via het zingen van songs, aangevuld met videobeelden en verhalen. Hij gaat in duet met zijn vroegere zelf die op het videoscherm aanwezig zal zijn. Dit alles wordt live begeleid door zijn band die bestaat uit de muzikanten van de Leif de Leeuw band. Sem zal met de band kleine verhalende Americana songs spelen.

Van Drachten tot Amsterdam en Roermond: De tour gaat nog tot eind juni door het hele land. De gehele tourlijst is hier te bekijken: www.semjansen.com/tour

Meer info en muziek vind je op semjansen.com!

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden