Onderzoek naar geweld

Hoewel Nederland bekend staat om zijn tolerantie ten opzichte van LHBTQIA+ personen, weten we dat er nog steeds veel geweld plaatsvindt om genderidentiteit of seksuele oriëntatie.

Wat zet mensen aan tot dit geweld? Op basis van strafdossiers van het Openbaar Ministerie en politiedata over de daders zoekt Risbo een antwoord op die vraag.

Risbo is een onderzoeksbureau gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Momenteel doen zij, in opdracht van het WODC, onderzoek naar geweld tegen LHBTQIA+ personen.

Zij hebben een enquête gemaakt om meer inzicht te krijgen in het geweld dat LHBTQIA+ personen ondervinden. 'In deze survey stellen we daarom vragen rondom genderidentiteit en seksuele oriëntatie en vragen over ervaren geweld. De vragen gaan over uw eigen persoonlijke ervaring, er zijn geen goede of foute antwoorden.'

Heb jij weleens een geweldincident meegemaakt?

De survey vind je hier.

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden