Onderzoek naar geweld

Hoewel Nederland bekend staat om zijn tolerantie ten opzichte van LHBTQIA+ personen, weten we dat er nog steeds veel geweld plaatsvindt om genderidentiteit of seksuele oriëntatie.

Wat zet mensen aan tot dit geweld? Op basis van strafdossiers van het Openbaar Ministerie en politiedata over de daders zoekt Risbo een antwoord op die vraag.

Risbo is een onderzoeksbureau gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Momenteel doen zij, in opdracht van het WODC, onderzoek naar geweld tegen LHBTQIA+ personen.

Zij hebben een enquête gemaakt om meer inzicht te krijgen in het geweld dat LHBTQIA+ personen ondervinden. 'In deze survey stellen we daarom vragen rondom genderidentiteit en seksuele oriëntatie en vragen over ervaren geweld. De vragen gaan over uw eigen persoonlijke ervaring, er zijn geen goede of foute antwoorden.'

Heb jij weleens een geweldincident meegemaakt?

De survey vind je hier.

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden