Onderzoek naar geweld

Hoewel Nederland bekend staat om zijn tolerantie ten opzichte van LHBTQIA+ personen, weten we dat er nog steeds veel geweld plaatsvindt om genderidentiteit of seksuele oriëntatie.

Wat zet mensen aan tot dit geweld? Op basis van strafdossiers van het Openbaar Ministerie en politiedata over de daders zoekt Risbo een antwoord op die vraag.

Risbo is een onderzoeksbureau gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Momenteel doen zij, in opdracht van het WODC, onderzoek naar geweld tegen LHBTQIA+ personen.

Zij hebben een enquête gemaakt om meer inzicht te krijgen in het geweld dat LHBTQIA+ personen ondervinden. 'In deze survey stellen we daarom vragen rondom genderidentiteit en seksuele oriëntatie en vragen over ervaren geweld. De vragen gaan over uw eigen persoonlijke ervaring, er zijn geen goede of foute antwoorden.'

Heb jij weleens een geweldincident meegemaakt?

De survey vind je hier.

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Jezelf zijn, hoe doe je dat?

Antiboy: de podcast van schrijver Valentijn Hoogenkamp. Verschillende gasten praten over genderidentiteit en geaardheid in alle geuren en kleuren. Wanneer voel jij je echt jezelf?

Lees verder

Vieze energie

Roomser dan de paus: Spirituele vriendin heeft kritiek op mijn onenightstands, scharrels met vreemden, mannen én vrouwen. Ik vind dat ze er geen bal mee te maken heeft.

Lees verder

Rollercoaster naar ons gezin

De focus op ovulatie en menstruatie. Wel of niet ongesteld deze maand. Zo ontzettend spannend. En uiteindelijk zenuwslopend. Vol goede moed begonnen we aan het proces...

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden