Unisex tassen

Zowel mannen als vrouwen kunnen vandaag de dag niet meer zonder een goede tas. Waar de één de voorkeur geeft aan een felle kleur, houdt de ander het liever wat rustiger. Met de evolutie van genderneutraliteit en inclusiviteit in de samenleving, is er een groeiende trend ontstaan in de mode industrie: unisex tassen. Dit zijn tassen die zowel door mannen als vrouwen gedragen kunnen worden, zonder dat er sprake is van genderstereotypen.

Om je een idee te geven welke tassen hiervoor bij uitstek geschikt zijn, hebben we een aantal van deze tassen hieronder verder uitgelicht. Uiteraard zijn er daarnaast nog veel meer tassen die zowel mannen als vrouwen kunnen dragen. Het is dus volledig aan jezelf om te bepalen of je met een bepaalde soort tas rond wilt lopen.

De tote bag

De tote bag is al jarenlang geliefd bij zowel mannen als vrouwen en zal ook in 2023 nog steeds populair zijn. Het kenmerkt zich door het eenvoudige design met twee handvatten waardoor het gemakkelijk te dragen is. Een tote bag kan gebruikt worden voor verschillende gelegenheden zoals boodschappen doen, werken of zelfs tijdens een dagje uit. Het voordeel van deze tas is dat de tote bag beschikt over verschillende vakjes, ideaal voor een pasjeshouder voor heren en dames.

De rugzak

Een andere klassieker die ook in 2023 nog steeds populair zal zijn, is de rugzak. Het wordt vaak gezien als een typische mannen tas of schooltas, maar tegenwoordig wordt het ook veel gedragen door vrouwen en kinderen. Door de vele compartimenten en ruimte biedt het genoeg opslagruimte voor persoonlijke spullen.

De messenger bag

De messenger bag werd oorspronkelijk ontworpen voor koeriers die pakketten moesten bezorgen op hun fiets, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een populaire unisex tas. Het kenmerkt zich door de lange riem die over de borst gedragen wordt en biedt genoeg ruimte voor persoonlijke spullen zoals een laptop of boeken. Vooral in combinatie met genderneutrale kleding is dit de perfecte keuze.

De crossbody bag

Een andere tas die populair is geworden onder zowel mannen als vrouwen is de crossbody bag. Het wordt gedragen over één schouder en diagonaal over het lichaam, waardoor het gemakkelijk te dragen is tijdens dagelijkse activiteiten zoals winkelen of reizen. De crossbody bag biedt genoeg opslagruimte voor persoonlijke spullen zonder dat het onhandig wordt.

De fanny pack

De fanny pack was ooit alleen populair bij toeristen, maar tegenwoordig heeft het een comeback gemaakt in de modewereld. Het kan worden gedragen rondom de taille en biedt genoeg ruimte voor persoonlijke spullen zoals portemonnee, telefoon en sleutels. In 2023 zal deze tas nog steeds veel gezien worden op festivals en andere evenementen.

Tot slot

Niet alleen unisex kleding wint steeds meer aan populariteit, maar ook de tassen. Zoals je kunt zien spelen de grote merken steeds meer in op deze groeiende trend, waardoor het aanbod nog groter wordt en je uit vrijwel ieder type tas kunt kiezen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je vreemd wordt aangekeken wanneer je als man op de vrouwenafdeling rondloopt voor een nieuwe tas, of andersom.

*