The Aces

Indiepop en queerband The Aces bracht onlangs hun derde studioalbum uit: I've Loved You For So Long, via Red Bull Records. De akoestische gitaarmelodieën doen denken aan The Cranberries en zetten de toon voor verschillende jaren '90 geïnspireerde nummers, waarvan de band de eerste song heeft opgedragen aan elkaar: Hun grootste liefde ligt bij hun zelfgekozen familie en de muziek  die ze samen hebben gemaakt.

Leadzangeres Cristal Ramirez zegt: 'De grootste liefde van mijn leven is deze band. Het was iets dat subtiel tot me doordrong na het schrijven van het nummer van onze derde plaat, 'I've Loved You For So Long' - een zin die Alisa schreef die groots en romantisch aanvoelde. We onderzochten hoe liefde eruitziet in een langdurige relatie, iemand zo lang liefhebben dat het bijna als een deel van jezelf voelt. Hoewel we tijdens het schrijven refereerden aan ervaringen uit onze romantische relaties, realiseerde ik me al snel dat de liefde van mijn leven deze band is.'

De officiële videoclip weerspiegelt het vertederende karakter van hun relatie en brengt dit nostalgische tijdperk van The Aces tot leven.

 

'Ik dacht terug aan het maken van onze eerste plaat in New York. Van 10 jaar oud in de kelder gitaarakkoorden aan het uitzoeken, tot samen de wereld rondreizen. Struikelen door het leven, relaties, het goede en het slechte, altijd de band hebben om op terug te vallen. Het enige echt consistente ding in een chaotische, steeds veranderende wereld. Ik realiseer me dat ik nog nooit zoveel van iets heb gehouden als van deze band. En dat zelfs in tijden van afgestompte inspiratie, van vraagtekens bij alles, ik er altijd zachtjes aan herinnerd word dat dit precies is waar ik hoor te zijn.'

Na de release van hun tweede album Under My Influence in 2020, heeft de band een spirituele reis doorgemaakt die ruimte gaf voor veel zelfreflectie. Geconfronteerd met de realiteit van een wereldwijde pandemie, gebruikten de zussen Cristal en Alisa Ramirez (leadzang/gitaar en drums), Katie Henderson (leadgitaar/zang) en McKenna Petty (bas) de quarantaine als een tijd om na te denken, waarbij zij hun persoonlijke mentale problemen onder ogen moesten zien en de ervaringen verwerken die ze samen hadden opgedaan in Provo, Utah, als lid van de Mormoonse kerk gemeenschap. Toen The Aces terugkeerden naar de studio voelde hun visie - en het vertrouwen naar elkaar - sterker dan ooit.

Het resultaat van deze periode is 'I've Loved You For So Long', het derde album van de band. Het album,  geschreven en geproduceerd door de groep (samen met producer Keith Varon), is 'een sprankelende indie-rock plaat die verreweg hun meest persoonlijke en zelfverzekerde werk is tot nu toe is. Van songs die zinnen op mentale gezondheid tot anthems over liefde, verlangen en liefdesverdriet, I've Loved You For So Long is een plaat die zich een weg baant naar je hoofd en hart - en je de hele tijd laat meezingen.'

 

I've Loved You For So Long biedt een kans voor The Aces om nieuwe fans te bereiken in Europa en voort te bouwen op eerdere successen. Tot nu toe heeft de groep meer dan 205 miljoen streams behaald, waarvan voorgaand album Under My Influence alleen al meer dan 75 miljoen (waaronder 35 miljoen voor de lead single 'Daydream'). Dat album verscheen ook in talrijke hitlijsten, waaronder #53 op Billboard's Top Albums lijst. Verder hebben The Aces getourd met o.a. 5 Seconds of Summer, X Ambassadors, The Vamps en COIN, en hebben ze wereldwijd op festivals gestaan waaronder NY Pride, Lollapalooza, Firefly, Bonnaroo, OUTFEST en meer.

Nadat hun laatste Amerikaanse headline tour in 2021 was uitverkocht, gaat de band dit jaar weer op pad. De hele tourlijst vind je hier. Je kunt The Aces zelf gaan zien! Ze treden namelijk voor het eerst op in Nederland. Je ziet ze in Utrecht op 17 augustus, of in Hasselt, België, tijdens Pukkelpop op 18 augustus.

Volg The Aces:
Website | YouTube | Instagram | TikTok | Twitter | Facebook

*

Blijf op de hoogte:

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen hebben ze hun kinderen achtergelaten en zijn ze naar Nederland gevlucht.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden