Elmer: Fantastisch

Elmer, het alter-ego van Merel Pauw, brengt op 27 oktober de nieuwe EP ELMERS uit. De EP is tot stand gekomen met producer Steven Ivo en gemixt en gemasterd door Darius Timmer en Tessa Rose Jackson (Someone). De nieuwe single Fantastisch is nu uit.

Foto gemaakt door Lin Woldendorp.

Elmer combineert haar liefde voor hiphop met provocatieve rauwheid, ontwapenende eerlijkheid en de kleurrijke wereld van stripboeken in een schaamteloze act die een langverwachte frisse wind doet waaien in de Nederlandse hiphopscene. Elmer is geïnspireerd door Peaches, Mr.Oizo en De Jeugd Van Tegenwoordig. Op ELMERS splitst Elmer zich op in drie verschillende Elmers. Hiermee wil de rapper de verschillende, soms tegenstrijdige, karaktereigenschappen die er in één persoon kunnen bestaan belichten. Elke van de drie Elmers heeft een eigen stijl, sound, mening en verhouding tot het publiek. Deze Elmers zijn dan ook in verschillende hoedanigheden te horen op ELMERS en te zien in geënsceneerde content op sociale media. Tijdens de liveshows zullen de drie Elmers zich versmelten tot één persoon. Op de EP houdt Elmer een pleidooi voor de mens die uit meerdere mensen bestaat, en zichzelf daardoor mag tegenspreken, fouten mag maken, en niet te framen valt. Dit is onder andere hoorbaar op de single Ik Weiger die eerder verscheen. 

 


'De EP is in drie weken gemaakt. Hoe we dat voor elkaar hebben gekregen, weet ik eigenlijk ook niet. Steven en ik kennen elkaar door en door, we dagen elkaar uit en halen het beste in elkaar naar boven. Eén van mijn favoriete momenten uit het maakproces is toen we het refrein van Fantastisch maakten. De tekst, over mijn overleden moeder, rolde er zo uit, en we stonden te dansen in mijn slaapkamer op misschien wel de verdrietigste lyrics die ik ooit heb geschreven. Door het vertrouwen tussen Steven en mij konden we muziek maken over een thema dat zo precair is, en me zo aan het hart gaat. Dat ontroerde me. Er zijn ook veel tracks gesneuveld in die drie chaotische weken. Het nummer Piemol Colada houden jullie nog van me tegoed,' aldus Elmer. 

ELMERS is de opvolger van de EP Ekster (2022) en de EP Nothing Ontploffing (2023). Met deze nieuwe release wil de rapper een gefabriceerde, theatrale wereld vormgeven, om zo een tegengeluid te geven aan artiesten die pretenderen 'zichzelf' te zijn op het podium en/of via sociale media. In deze kleurrijke, eigenzinnige hiphopwereld zien we een artiest die toegeeft dat alles om hen heen bedacht is, en een pleidooi houdt voor de complexiteit van de mens. 

Je zag Elmer afgelopen zomer op verschillende Pride-events en festivals, zoals Pukkelpop en Lowlands. Hoe dat was? De aftermovie zie je hier!

De nieuwe single Fantastisch gaat over het negeren van een rouwproces. Over dansen, drinken en het leven vieren, terwijl je heel hard roept: waarom zou ik nu rouwen? Het gaat toch fantastisch met me? 'Stiekem heb ik lang getwijfeld of ik dit nummer uit moest brengen. Ik zit momenteel middenin mijn proces om mijn moeder, die inmiddels 10 jaar geleden overleden is, weer onderdeel van mijn leven te laten zijn na haar jarenlang te hebben weggeduwd. Ondanks de vrolijkheid zit er voor mij erg veel pijn in dit nummer. Toch ben ik blij dat ik besloten heb om dit nummer uit te brengen. Ik heb iets onder woorden weten te brengen wat me nog niet eerder is gelukt, en daar ben ik trots op. En mijn moeder vast ook,' - aldus Elmer. 

 

Coming up! Elmer live:

31 aug - Kick-Off (met DJ hond Skipper), Deventer
23 sept - Kempenerpop (met DJ hond Skipper), Waalre
13 okt - Rainbow Ball Vorstin, Hilversum
9 nov - V11 (met DJ hond Skipper), Rotterdam (Uitverkocht)
16 nov - Ekko @ Nijverheid (met DJ hond Skipper), Utrecht
17 nov - Rotown (met DJ hond Skipper), Rotterdam
30 nov - Luxor Live (met DJ hond Skipper), Arnhem
7 dec - Paradiso (met DJ hond Skipper), Amsterdam

Meer Elmer vind je op www.elmermuziek.nl!

 

*

Blijf op de hoogte:

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen hebben ze hun kinderen achtergelaten en zijn ze naar Nederland gevlucht.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden