Maddie Zahm

Op 20 oktober komt haar langverwachte debuut album uit: Now That I've Been Honest. De Amerikaanse queer singer songwriter Maddie Zahm brak vorig jaar door op TikTok met Fat Funny Friend, een nummer dat ze over zichzelf schreef. De track is vervolgens meer dan 80 miljoen keer beluisterd op Spotify.

In augustus dit jaar kwam haar nieuwe single Eightball Girl uit, '… the first love song I ever wrote about a girl', zegt Maddie daarover. De titel Eightball Girl komt van de 'magic 8 ball', een bal met alle antwoorden, een populair speelgoed item, vooral in de VS. Schud de bal en je krijgt een willekeurig antwoord op je vraag, dat is hoe Maddie zich voelde toen ze haar vriendin vroeg naar haar gevoelens.

Maddie werd geboren in 1998 in Boise, Idaho. Ze groeide op in een zeer gelovige gemeenschap en gebruikte haar muziek om haar eigen stem te vinden. Met als resultaat dat ze uiteindelijk de kerk verliet, uit de kast kwam en verhuisde naar Los Angeles. Daar was ze al eens eerder geweest: toen ze 18 was deed ze mee aan American Idol, ze bracht het tot de derde week van het programma. De afgelopen jaren brak Maddie door met verschillende persoonlijke nummers over haar eigen ontwikkeling, waarmee ze miljoenen fans bereikten die zichzelf in haar verhalen herkenden. Ze is dankbaar voor de sterke band met haar fans, vertelt ze in een interview in 2022. 'Maar ik weet het ook allemaal nog niet precies. Ik kwam pas anderhalf jaar geleden uit de kast als queer en hoe ik kan vertellen over mijn gewichtsverlies weet ik helemaal nog niet. Ik ben ook maar een 24-jarige die een weg probeert te vinden. En daar schrijf ik muziek over.'

Van het nieuwe album is al een trailer uit:

Volg Maddie Zahm ook op Instagram!

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

'Extremisme' in Rusland

Amnesty International noemt het 'een zeer cynische maatregel, bedoeld om de hele LHBTIQ+ gemeenschap te ontmenselijken en te vervolgen.'

Lees verder

Pathé Pride Night: Justine

Win kaarten voor de film! Justine is een jonge, intelligente vrouw, met sterke hang naar zelfdestructie. Op dag ontmoet ze Rachel en alles wordt anders. Durft Justine hoop te hebben op geluk..?

Lees verder

Lesbian Pulp & Queer Joy

Renée van Marissing gaat speciaal voor de gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers het eerste deel in de Lesbian Pulp serie schrijven. De launch party was vrijdag en de crowdfunding is los!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden