Maddie Zahm

Op 20 oktober komt haar langverwachte debuut album uit: Now That I've Been Honest. De Amerikaanse queer singer songwriter Maddie Zahm brak vorig jaar door op TikTok met Fat Funny Friend, een nummer dat ze over zichzelf schreef. De track is vervolgens meer dan 80 miljoen keer beluisterd op Spotify.

In augustus dit jaar kwam haar nieuwe single Eightball Girl uit, '… the first love song I ever wrote about a girl', zegt Maddie daarover. De titel Eightball Girl komt van de 'magic 8 ball', een bal met alle antwoorden, een populair speelgoed item, vooral in de VS. Schud de bal en je krijgt een willekeurig antwoord op je vraag, dat is hoe Maddie zich voelde toen ze haar vriendin vroeg naar haar gevoelens.

Maddie werd geboren in 1998 in Boise, Idaho. Ze groeide op in een zeer gelovige gemeenschap en gebruikte haar muziek om haar eigen stem te vinden. Met als resultaat dat ze uiteindelijk de kerk verliet, uit de kast kwam en verhuisde naar Los Angeles. Daar was ze al eens eerder geweest: toen ze 18 was deed ze mee aan American Idol, ze bracht het tot de derde week van het programma. De afgelopen jaren brak Maddie door met verschillende persoonlijke nummers over haar eigen ontwikkeling, waarmee ze miljoenen fans bereikten die zichzelf in haar verhalen herkenden. Ze is dankbaar voor de sterke band met haar fans, vertelt ze in een interview in 2022. 'Maar ik weet het ook allemaal nog niet precies. Ik kwam pas anderhalf jaar geleden uit de kast als queer en hoe ik kan vertellen over mijn gewichtsverlies weet ik helemaal nog niet. Ik ben ook maar een 24-jarige die een weg probeert te vinden. En daar schrijf ik muziek over.'

Van het nieuwe album is al een trailer uit:

Volg Maddie Zahm ook op Instagram!

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden