Je eigen album

Fotoalbums voor alle gelegenheden: creatieve ideeën om speciale momenten voor altijd te vereeuwigen.

Het is niet zo gek dat we maar al te graag aan de slag gaan met een fotoalbum. Je kunt de meest speciale momenten namelijk erg makkelijk vereeuwigen in een album. Leuk om direct na bijzondere gelegenheden op terug te kijken, of om het album een aantal jaar later erbij te pakken. Logisch dat je maar al te graag aan de slag gaat met jouw creatieve ideeën voor een fotoalbum van deze speciale momenten. Om je een beetje te helpen, lees je hier een aantal handige tips.

Ga aan de slag met een creatieve lay-out voor het fotoalbum 

Het begint natuurlijk allemaal met het bepalen van een creatieve lay-out voor het fotoalbum. Voeg je bijvoorbeeld graag meerdere foto's in de vorm van een collage toe aan een bladzijde? Trek je een foto door over twee pagina's, zodat je een geweldig panorama beeld hebt? Of voeg je graag tickets van bepaalde evenementen, concerten of een leuke stukjes tekst toe? Het zijn slechts een paar voorbeelden van creatieve opties die je kunt verwerken in jouw album.

Tip! Ontwerp alle fotoalbums in dezelfde stijl voor een mooi totaalplaatje 

Het kan ook zomaar zo zijn dat je meerdere fotoalbums wilt maken als een soort serie. Je hebt immers het liefste jouw meest speciale momenten direct binnen handbereik. Probeer in dat geval eenzelfde soort stijl aan te houden. Denk daarbij aan hetzelfde soort formaat boek en hetzelfde lettertype op de kaft. Dit zorgt voor een mooi totaalplaatje en meer rust en eenheid in een boekenkast. Door bijvoorbeeld het jaartal terug te laten komen op de rug van de kaft, kun je ook erg makkelijk de albums gaan rangschikken. Wel zo handig, toch? 

Eenvoudig en snel online ontwerpen voor een snel en mooi resultaat 

De volgende stap? Dat is natuurlijk het maken van het fotoalbum. Dit hoeft gelukkig helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Kies er voor om dit online te doen. Via een fotoboek ontwerpprogramma heb je meteen de keuze uit diverse creatieve lay-outs. Of je kunt helemaal zelf vanaf nul met een blanco boek aan de slag gaan. Vaak zie je in duidelijke previews meteen hoe het resultaat er uit komt te zien. En dat is natuurlijk het leukste van alles, als je de keuze maakt om met je eigen foto's een foto album maken.  

*