Queer & Feminist Poetry Awards

De 2e Queer & Feminist Poetry Awards, georganiseerd door Unwanted Words, zullen plaats vinden op 25 november. Dichters en spoken word-artiesten uit heel Nederland bekronen werken over LGBTQ+-identiteiten en feminisme. Het thema van dit jaar: Ons koloniaal en slavernijverleden en de stad van nu, maakt deel uit van het gelijknamige programma van de Gemeente Rotterdam.

De Queer & Feminist Poetry Awards dienen als een platform om uitzonderlijke dichters en spoken word-artiesten te erkennen die feminisme en de queer-ervaring benaderen vanuit een intersectioneel perspectief, waarbij de stemmen van inheemse mensen en mensen van kleur worden versterkt. Het thema van dit jaar is: 'Decolonizing Gender', waarbij kunstenaars worden uitgenodigd om in te gaan op de invloed van slavernij en kolonialisme op LGBTQ+ vrouwen en vrouwen van kleur.

'Deze prijzen zijn onze manier om het talent in onze gemeenschappen te vieren en om LGBTQ+-talent te helpen deuren te openen naar grotere podia en kansen,' aldus Luis Bracamontes, oprichter van Unwanted Words.

Tijdens de prijsuitreiking, die zal plaatsvinden op zaterdag 25 november in WORM in Rotterdam, zullen meer dan 20 nationale en internationale artiesten strijden om een van de volgende prijscategorieën: Beste Queer Optreden, Beste Feministisch Optreden, De BIPOC Stem Award, Publieksprijs, Beste Organisatie en Dichter van het Jaar.

Winnaars worden gekozen tijdens de avond van het evenement door een panel van juryleden na live optredens. De jury van de 2e Queer & Feminist Poetry Awards zal bestaan uit ervaren schrijvers, inheemse mensen en mensen van kleur en LGBTQ+ - Zaïre Krieger, Daniëlle Zawadi en Geoffrey van der Ven.

Voortbouwend op het succes van de eerste editie, die een overvloed aan artistiek talent en ondersteuning vanuit de gemeenschap gaf, beloven de 2e Queer & Feminist Poetry Awards nog invloedrijker en prikkelender te worden. De vorige editie vond plaats op 27 september 2020 en kenmerkte een scala aan krachtige optredens die resoneerden bij het publiek, en het evenement kreeg aanzienlijke aandacht van poëzie liefhebbers, artiesten en LGBTQ+-voorvechters.

Voor alle details over de 2e Queer & Feminist Poetry Awards, bezoek www.unwantedwords.com.

*

 

Blijf op de hoogte:

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden