Queer & Feminist Poetry Awards

De 2e Queer & Feminist Poetry Awards, georganiseerd door Unwanted Words, zullen plaats vinden op 25 november. Dichters en spoken word-artiesten uit heel Nederland bekronen werken over LGBTQ+-identiteiten en feminisme. Het thema van dit jaar: Ons koloniaal en slavernijverleden en de stad van nu, maakt deel uit van het gelijknamige programma van de Gemeente Rotterdam.

De Queer & Feminist Poetry Awards dienen als een platform om uitzonderlijke dichters en spoken word-artiesten te erkennen die feminisme en de queer-ervaring benaderen vanuit een intersectioneel perspectief, waarbij de stemmen van inheemse mensen en mensen van kleur worden versterkt. Het thema van dit jaar is: 'Decolonizing Gender', waarbij kunstenaars worden uitgenodigd om in te gaan op de invloed van slavernij en kolonialisme op LGBTQ+ vrouwen en vrouwen van kleur.

'Deze prijzen zijn onze manier om het talent in onze gemeenschappen te vieren en om LGBTQ+-talent te helpen deuren te openen naar grotere podia en kansen,' aldus Luis Bracamontes, oprichter van Unwanted Words.

Tijdens de prijsuitreiking, die zal plaatsvinden op zaterdag 25 november in WORM in Rotterdam, zullen meer dan 20 nationale en internationale artiesten strijden om een van de volgende prijscategorieën: Beste Queer Optreden, Beste Feministisch Optreden, De BIPOC Stem Award, Publieksprijs, Beste Organisatie en Dichter van het Jaar.

Winnaars worden gekozen tijdens de avond van het evenement door een panel van juryleden na live optredens. De jury van de 2e Queer & Feminist Poetry Awards zal bestaan uit ervaren schrijvers, inheemse mensen en mensen van kleur en LGBTQ+ - Zaïre Krieger, Daniëlle Zawadi en Geoffrey van der Ven.

Voortbouwend op het succes van de eerste editie, die een overvloed aan artistiek talent en ondersteuning vanuit de gemeenschap gaf, beloven de 2e Queer & Feminist Poetry Awards nog invloedrijker en prikkelender te worden. De vorige editie vond plaats op 27 september 2020 en kenmerkte een scala aan krachtige optredens die resoneerden bij het publiek, en het evenement kreeg aanzienlijke aandacht van poëzie liefhebbers, artiesten en LGBTQ+-voorvechters.

Voor alle details over de 2e Queer & Feminist Poetry Awards, bezoek www.unwantedwords.com.

*

 

Blijf op de hoogte:

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen hebben ze hun kinderen achtergelaten en zijn ze naar Nederland gevlucht.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden