COC Songfestival 2024

Nijmegen is de gaststad voor het COC Songfestival 2024. De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november a.s. plaatsvinden in De Lindenberg. COC Regio Nijmegen organiseert deze editie samen met het landelijk team.

Tijdens de laatste editie van het festival in 2023 in Leeuwarden won Klaas Spekken voor Stichting Roze 50+ met het lied 'Ik Zie Je'. De Nijmeegse inzending werd tweede. Toch organiseert COC Regio Nijmegen het festival, omdat Roze 50+ besloot af te zien van de organisatie en Nijmegen bereid was om deze op zich te nemen.

Daarmee komt het festival na negen jaar weer terug in de Gelderse stad. De laatste keer was in 2015 nadat COC Regio Nijmegen voor de derde keer in de geschiedenis het festival had gewonnen.

De organisatie ziet ernaar uit om deelnemers en bezoekers uit het hele land in Nijmegen te verwelkomen voor een avond vol muziek met een LHBTIQ+ thema.

'Ze hebben ons gevraagd om het in 2024 te organiseren en dat doen we natuurlijk heel erg graag!', zegt Albert-Jan Aartsen-Kraai van COC Regio Nijmegen. Ook doet hij een oproep aan deelnemers voor de komende editie: 'In theater De Lindenberg ben jij op zaterdag 9 november van harte welkom om jouw roze lied te presenteren. Geef je nu op!'

Deelname en kaartverkoop

Alle COC-verenigingen die zijn aangesloten bij COC Nederland en andere LHBTIQ+ organisaties kunnen met een inzending deelnemen aan het COC Songfestival. Als artiest kan je meedoen door contact op te nemen en je aan te melden via één van deze organisaties. Sommige organisaties organiseren voorrondes, andere zoeken en selecteren zelf rechtstreeks een deelnemer in hun regio. De aanmelding als deelnemer voor deze editie kan tot 1 oktober 2024 via het aanmeldformulier op de website van het COC Songfestival. Meer informatie daarover, over de komende editie en de kaartverkoop zal te vinden zijn op COC Songfestival-website.

Geschiedenis COC Songfestival

In 2024 beleeft het COC Songfestival de 28ste editie. Het festival begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze regenboogliedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio's aan meedoen. In de loop der jaren heeft het festival een scala aan liedjes en artiesten op het podium mogen verwelkomen.

Kijk terug!

Onder deze link vind je een aantal foto's die gemaakt zijn door Carla van Hoorn tijdens het 27e COC Songfestival in Leeuwarden, Friesland. Roze 50+ is met het lied 'Ik zie je' van Klaas Spekken de winnaar geworden van het COC Songfestival 2023.

Bekijk de optredens op YouTube-kanaal van het COC Songfestival.

In 2022 was het COC songfestival in Haarlem. Ook in dat jaar won Roze 50+, dit keer met het lied 'Loes' van Jessie Kleine en Bam Commijs. Bekijk de compilatievideo van Robin Smithuis:

 

Door de COVID-19 pandemie ging het COC Songfestival in 2020 niet door en werd de 26e editie verplaatst naar 2021. Toen presenteerden COC Midden-Nederland en het Landelijk Team COC Songfestival de online show COC Songfestival: Sound Of Our Harmony. Tijdens de show waren er muzikale optredens van onder andere een aantal oud-deelnemers en winnaars van het COC Songfestival, theatermaker Rikkert van Huisstede, muzikaal duo Kopje Onder, social media fenomeen Orgel Joke, muzikaal talent Jordan Roy en operazangeres Francis van Broekhuizen.

 

Meer geschiedenis, video's en een overzicht van alle winnaars sinds 1995 vind je hier.

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden