Het Roze Huis, Holebibib Leesclub Een lied voor Achilles

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 2 juli 2017
Tijd: 13:30 - 15:00
Type: Overige
Website: www.hetrozehuis.nl

Locatie:

Naam: Het Roze Huis
Straat: Draakplaats 2
Postcode: 2018
Plaats: Antwerpen
Provincie: Antwerpen
Land: Belgie

Omschrijving:

Volgend boek bespreken we dan: Een lied voor Achilles – Madeline Miller Madeline Miller heeft op bewonderingswaardige wijze de klassieker Ilias opnieuw vormgegeven in een eigentijdse, spannende roman. Een lezer schreef op het internet: “Prachtige klassieker in een leuk jasje. Het verhaal wordt verteld vanuit een andere invalshoek en dit maakt het net leuk en origineel. Heel vlot geschreven, een plezier om te lezen.” In een gesprek met Johan De Haes voor Cobra.be wijst Madeline Miller er op dat het hoofdpersonage in haar roman Patroclus is, een mysterieuze man uit de Ilias van Homerus, maar wel de man op wie Achilles verliefd was. "Al in de oudheid was daar discussie over". Madeline Miller combineert in dit boek de realiteit van de Trojaanse oorlog met halfgoden, zoals centauren, "precies zoals in de wereld van Homerus". En ze gebruikt poëtische, lyrische taal, "zoals Sappho of Catullus." Madeline Miller is zelf met de klassiekers opgegroeid en ze breekt een lans voor deze Griekse verhalen. "Ze blijven tot ons spreken, zelfs al zijn alle omstandigheden anders. Auteurs van wie het werk blijft bestaan, hebben de menselijke aard echt begrepen". Graag tot zondag 2 juli! Welkom!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden