Roze wensouderbijeenkomst - COC Leiden

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 13 mei 2017
Tijd: 19.30
Type: Overige

Locatie:

Naam: COC Leiden
Straat: Langegracht 65
Plaats: Leiden
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Het gezinsleven in Nederland wordt steeds gevarieerder, steeds meer kinderen in Nederland groeien op met twee vaders of twee moeders. Toch is het proces om een gezin te beginnen voor homo's en lesbiennes ingewikkelder dan voor heterokoppels en daarom organiseert de Projectgroep Roze Wensouders een informatiebijeenkomst op 25 mei vanaf 19.30 op de Langegracht 65, te Leiden.


De bijeenkomst wordt georganiseerd door de deskundigen Ineke Heesterbeek en Akycha Tegelaar.


Zij geven een overzicht van alle ins en outs op het praktische, emotionele én het juridische vlak die roze wensouders tegenkomen bij het vormgeven van een gezin.  Aan de hand van praktijkvoorbeelden nemen zij u mee in het proces.


"Er zijn vele manieren om een roze gezin samen te stellen. Maar er is altijd een andere partij die er bij betrokken is. Zoals bijvoorbeeld  een single heterovrouw die co-ouder wordt met een homokoppel en voor lesbische koppels is een (bekende) donor een goede mogelijkheid. Maar er zijn ook nog vele andere manieren om een gezin te stichten zoals adoptie, pleegouderschap en draagmoederschap." aldus Ineke Heesterbeek, medeorganisator van de avond.


"Het stichten van een gezin is net wat ingewikkelder voor roze koppels dan voor heterokoppels, daarom is het belangrijk om de juridische kant te belichten en wensouders van te voren te informeren over juridische aspecten" aldus Akycha Tegelaar, medeorganisator van de avond.


Jan Thijs Leeuwrik Nieborg, voorzitter van het COC Leiden is enthousiast. "Kinderen met twee vaders en een moeder of twee moeders en een vader komen steeds vaker voor. De wens om ouder te worden is net zo groot onder de LHBT-gemeenschap als bij hetero's. Het COC Leiden hoopt daarom alle wensvaders en wensmoeders uit Leiden, Alphen en de Bollenstreek te kunnen verwelkomen op 25 mei."


 


Programma, donderdag 25 mei 2017


19:30 - 19:45     ontvangst met koffie en thee


19:45 - 20:00    opening door de voorzitter van het COC Leiden: Jan Thijs Leeuwrik Nieborg


20:00 - 20:30    presentatie: “juridisch vormgeven van een roze gezin” door Akycha Tegelaar


20:30 - 20:45­     vragen


20:45- 21:15     presentatie: “alle partijen die een rol spelen bij het vormgeven van een roze gezin” 


door Ineke Heesterbeek


21:15 – 21:30    vragen


21:30 – 22:00    borrel


 


Aanmelding


Voor de bijeenkomst kunt u zich aanmelden  via e-mailadres:  rozewensouders@coc.nl


 


Verdere informatie


www.cocleiden.nl projectgroep Roze Wensouders


 COC Leiden, evenement roze wensouders


www.heesterbeek-hulpverlening.nl


www.familiejuristen.nl

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Horoscoop mei 2024

'De tijd die je nu steekt in het echt leren kennen van die leuke vrouw, voordat je halsoverkop weer ergens induikt, zal je een hoop drama besparen.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden