Roze woensdag

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 18 juli 2018
Tijd: 12:00
Type: Groot Event
Website: http://www.rozewoensdag.nl/roze-woensdag/

Locatie:

Naam: Nijmegen
Plaats: Nijmegen
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:


Roze Woensdag is een LHBT (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel en Transgender) dag. In Nederland is er op wettelijk vlak veel goed geregeld, op sociaal-maatschappelijk vlak vindt er nog steeds discriminatie plaats, soms zelf met geweld tot gevolg. Op Roze Woensdag vragen we aandacht voor de LHBT groep, die soms niet zo zichtbaar is. Tijdens Roze Woensdag zorgen we voor die zichtbaarheid!  Dit doen we door samen, hetero, homo, transgender of wie dan ook, samen een feest te bouwen. Daarnaast vinden er ieder jaar bewustwordingsacties plaats tijdens de Roze Woensdag. We mogen niet vergeten waarom we deze dag in Nederland mogen en kúnnen vieren.


Roze Woensdag, een feest voor iedereen!


Een feest voor iedereen, dat zie je ook terug in het programma. Van schlagermuziek tot lekker beats, van drags tot aandacht voor gayrights over de grens. Met tien deelnemende podia, vijf afterparty’s is er voor elk wat wils. Het feest start om 12.00 uur en loopt door tot diep in de nacht. De NS zet in de Vierdaageweek extra treinen in, dus blijf lekker lang in Nijmegen en party your roze boa off!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden