Join us With Pride - Aan niets overleden

Algemene informatie:

Geplaatst door: connie_ihlia
Datum: 27 december 2018
Tijd: 20:00
Type: Cafe & Party
Website: https://www.ihlia.nl/randprogrammering-with-pride/aan-niets-overleden/

Locatie:

Naam: Forumzaal OBA Oosterdok
Straat: Oosterdokskade, 143
Postcode: 1011DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Op donderdagavond 27 december toont Join us With Pride, hét inspirerende randprogramma bij de tentoonstelling With Pride, de film ‘Aan niets overleden’. De film wordt getoond in de Forumzaal van OBA Oosterdok.


Na afloop zullen we de film samen met regisseur Raymi Sambo bespreken en bezoeken we gezamenlijk de tentoonstelling With Pride.


Aan niets overleden


Na het enorme succes van de theatervoorstelling Aan Niets Overleden maakt Raymi Sambo dit jaar zijn debuut als regisseur van de gelijknamige film. Het is de eerste speelfilm van Sambo, met als thema de schaamtecultuur rond homoseksualiteit in de Surinaamse en Antilliaanse gemeenschap in Nederland.


De Caraïbische Thilda Purperhart woont met haar dochter Joyce in een rumoerige flat in de Bijlmer. Thilda heeft een zoon, Kelvin, die ziek is. Hij heeft aids. Ze houdt hem angstvallig in huis verborgen, zodat dit de familie geen schande zal brengen. Hierdoor krijgt de jongen niet de juiste medicatie en verslechtert zijn situatie meer en meer. Thilda zorgt zelf voor haar zoon en probeert hem zo voor de grote, boze buitenwereld te beschermen. Ook haar dochter houdt ze klein. Tot op een dag de deurbel gaat en Julius, een Nederlands-Caraïbische man, voor de deur staat die op zoek is naar zijn oude schoolvriend Kelvin.


De film toont wat schaamte en angst met moederliefde doen, als de waarheid ondraaglijker is dan de dood van je eigen zoon.


De hoofdrollen worden gespeeld door Perla Thissen, Jaike Belfor, Erwin Boschmans en Jonata Taal.


Wanneer: donderdag 27 december
Waar: OBA Oosterdok (Forumzaal en expositiezaal OBA)
Hoe laat: 20.00 – 21.30 uur


Toegang is gratis | Aanmelden niet nodig

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

Brandi wint Grammy's

'Ik kwam uit de kast toen ik 15 was en op de middelbare school zat. Ik kan je garanderen dat ik nooit op feestjes werd uitgenodigd.'

Lees verder

Onzeker door bi-vriendin

Persoonlijk: Mijn vriendin is biseksueel en blijft dat maar benadrukken. Het maakt me onzeker. Ben ik niet genoeg voor haar?

Lees verder

Beste reizigers...

TV-tip: Hoe ziet een toekomst eruit waarin baby's niet als man of vrouw geregistreerd worden en iedereen mag kiezen?

Lees verder
Meer nieuws Meer achtergrond