Carol in Cinecenter

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 24 maart 2019
Tijd: 14.00
Type: Film
Website: https://cinecenter.nl/film/carol/

Locatie:

Naam: Cinecenter
Straat: Lijnbaansgracht 236
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

"...een opwindend liefdesdrama, waarbij een aspirant-fotograaf een intieme relatie met een oudere vrouw ontwikkelt. Een film die cinematografisch zó goed in elkaar steekt, dat wij (en jullie hopelijk ook) deze graag nog eenmaal op bioscoopscherm willen zien."


New York, begin jaren ’50. Therese Belivet (Rooney Mara) werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird (Cate Blanchett) ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper. Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit hun beide levens overhoop.


Gebaseerd op de bestseller van Patricia Highsmith, auteur van Strangers on a Train en The Talented Mr Ripley. De film ontving nominaties voor 6 Oscars, 5 Golden Globes en 9 BAFTA’s.




DE PERS OVER CAROL


'Todd Haynes’s 50s-set drama in which Blanchett’s divorcing woman falls for Rooney Mara’s doe-eyed shop assistant is an intoxicating triumph'THE GUARDIAN ★ ★ ★ ★ ★



Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden