Cultureel randprogramma Pride Amsterdam in ITA

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 30 juli 2019
Type: Cafe & Party

Locatie:

Naam: Toneelgroep Oostpool
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Cultureel randprogramma Pride Amsterdam in Internationaal Theater Amsterdam (ITA)


Valentijn de Hingh praat vier avonden met publiek, makers en gasten uit de LHBTI+ gemeenschap.


ITA organiseert van 30 juli t/m 2 augustus, in samenwerking met Toneelgroep Oostpool, OpusOne en Pride Amsterdam, een serie korte gesprekken, waarin de Pride centraal staat. Pride ambassadeur, model en dj Valentijn de Hingh zal na afloop van Small Town Boy en Fun Home het publiek van beide voorstellingen ontmoeten in de Salon van ITA. Op 30 & 31 juli en 1 & 2 augustus gaat zij met het publiek en gasten in gesprek over uiteenlopende thema’s die naadloos aansluiten bij Pride en de twee voorstellingen. Zo zullen regisseurs Marcus Azzini en Koen van Dijk praten over de trots en de vele emoties achter genderidentiteit en seksualiteit en zijn jonge acteurs Florian Myjer en Mitch Wolterink te gast bij de jonge honden van ITA (The Pack) om te praten over alles tussen a- en panseksueel. Hoofdrolspelers Rick Paul van Mulligen en Ad Knippels bespreken de invloed van geaardheid op het uitvoeren van je vak.


 


Het programma is openbaar, gratis toegankelijk en start om 22:20 uur na de voorstellingen. Ook zeer de moeite waard als je niet naar de voorstelling komt, maar leuker als je het wel doet.


Programma


Dinsdag 30 juli: The Pack


Dit programma is samengesteld door het jongerenplatform van ITA en gaat over genderidentiteit. Ervaar ‘De Genderblender’; welke taboes moeten we met elkaar nog doorbreken? Jonge acteurs Florian Myjer (Small Town Boy) en Mitch Wolterink (Fun Home) zullen Valentijns “side-kicks” zijn.


Woensdag 31 juli:  Meet the Makers


Tijdens de Pride vieren we onze genderidentiteit en seksualiteit. Maar achter die trots gaan veel emoties schuil. Regisseurs Marcus Azzini (Toneelgroep Oostpool) en Koen van Dijk (OpusOne) hebben allebei speciaal voor de Pride een voorstelling over dit thema naar Nederland gehaald en gaan met het publiek in gesprek over ‘zacht’ activisme.


Donderdag 1 augustus: Pride Amsterdam


De organisatie van Pride Amsterdam wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van de LHBTI+ community in het bijzonder, waar ook ter wereld. Gasten Nevin Özütok (2e Kamerlid GroenLinks, woordvoerder emancipatie en LHBT+), Illias Zian (Kunst & Cultuur commissie Pride Amsterdam), Siep de Haan (initiatiefnemer Pride Amsterdam) en Ype Driessen (fotostripmaker, onder meer wekelijks  in Het Parool) gaan met het publiek in gesprek over de zin en onzin van de Pride.


Vrijdag 2 augustus: Identiteit


Een gesprek over identiteit. Welke keuzes zijn vormend voor het leven? Acteurs Rick Paul van Mulligen (Small Town Boy) en Ad Knippels (Fun Home) bespreken de invloed van je geaardheid op je vak.


 


Toneelgroep Oostpool en OpusOne halen speciaal voor de Cultural Pride Amsterdam twee voorstellingen naar Nederland als onderdeel van de zomerprogrammering van ITA. Tussen 23 juli en 4 augustus a.s. speelt Toneelgroep Oostpool Small Town Boy en OpusOne Fun Home. In beide voorstellingen staat de emancipatie van de LHBTI+ gemeenschap centraal.

Meer info en kaartverkoop op www.ita.nl.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

Atria: Pink Tours

'Boze potten en het Lesbisch Prachtboek': De geschiedenis van de lesbische beweging met archiefmateriaal als rode draad. Win kaarten!

Lees verder

Halfgoden

Docu: Valentijn De Hingh reist naar India, waar al eeuwenlang een diep ingewortelde cultuur rondom het derde geslacht bestaat.

Lees verder

Love is for everyone

HEMA vindt dat liefde voor iedereen is en maakte daarom samen met bekende modeontwerpers Viktor & Rolf een limited edition Pride shirt.

Lees verder
Meer nieuws Meer achtergrond