Mosse 2019 | David Weissman

Algemene informatie:

Geplaatst door: donyavh
Datum: 18 september 2019
Tijd: 17:30-19:30
Type: Film
Website: https://www.facebook.com/events/432257897425097/

Locatie:

Naam: OBA Amsterdam
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In dit jubileumjaar wordt op woensdag 18 september vanaf 17:30 uur een tweede Mosse Lezing gehouden door filmmaker David Weissman.


David Weissman is een door een Emmy Award genomineerde filmmaker en activist. Hij is vooral bekend van de veelgeprezen documentaires We Were Here (2011) en The Cockettes (2002). Hij is op dit moment bezig met een project genaamd Conversations with Gay Elders: een serie van diepgaande interviews en documentairesSeksuele zelfontdekking gaat vooraf aan het tijdperk van Stonewall en homo-bevrijding.


Na de lezing, de receptie en een dinerpauze, een aflevering van David's Conversations, met 77-jarige Kerby Lauderdale uit Portland, Verenigde Staten. Deze screening begint om 20:30 uur. 


Beide evenementen vinden plaats in de OBA op Oosterdokskade 143 en zijn gratis. Reserveren is niet verplicht.


Twee dagen voor de lezing, op maandag 16 september, zal het Queer & Migrant Film Festival We Were Here and The Cockettes vertonen in de Cinema of the Dam in Amsterdam. [info: www.cinemaofthedamd.nl]


Zie ook: https://www.facebook.com/MosseFonds/ 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

Liefde: Hoe vind ik haar?

Dilemma: 'Ik krijg bijna het gevoel dat ik een sukkel ben dat ik een liefdevolle relatie zoek. Hoe ontmoet ik een leuke vrouw die hetzelfde wil als ik?'

Lees verder

Julian

Hoe moet je verder als de liefde van je leven sterft? Fleur Pierets kon maar één ding doen: Schrijven. Het resultaat is een boek even prachtig als meedogenloos.

Lees verder

Puck in beeld

'Wanneer kwam je erachter dat je lesbisch bent? Dat is een vraag die ik vroeger nooit kreeg.' Trans in Beeld is een project van TNN.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden