L-week : Fietstocht Regenboogambassadeurs

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 19 november 2019
Tijd: 10:30 - 16:00
Type: Sport

Locatie:

Naam: Het Roze Huis
Straat: Draakplaats 1
Postcode: 2018
Plaats: Antwerpen
Provincie: Groningen
Land: Nederland

Omschrijving:

Gedurende de L-Week in Antwerpen:
FIETSTOCHT op dinsdag 19/11/2019 van 10.30u tot 16 uur langs dienstencentra en woonzorgcentra in Deurne. Wij willen onze vereniging, de Regenboogambassadeurs, bekender en dus zichtbaarder maken bij het grote publiek in Vlaanderen. Met onze versierde fietsen maken we er een gezellige boel van.
Binnen de ouderencentra rust er nog een groot taboe op seksualiteit en nog een groter op holebi- en transseksualiteit. Oudere holebi's en transgenders kruipen bij opname terug in de kast. Ze zwijgen over hun geaardheid, over hun overleden partners...Er moeten nog veel inspanningen geleverd worden om personeel en bewoners te informeren en te sensibiliseren.

De REGENBOOGAMBASSADEURS hebben een heel VORMINGSPAKKET ontwikkeld om de bewoners en de medewerkers te sensibiliseren. We gaan deze voorstellen in de verschillende woonzorgcentra en dienstencentra van Deurne.
Als Regenboogambassadeurs willen we de holebi-en transgenderouderen een gezicht en een stem geven.

We vertrekken aan de Draakplaats met onze versierde fietsen om 10u30. We nemen onze picknick mee. Vooraf inschrijven niet nodig
Na de fietstocht gaan we nog graag even nababbelen met een drankje in de Draak.

Het event kadert in de L-week: een event voor lesbische, biseksuele, trans*, queer en niet - binaire personen.. Alle info kan je vinden op: www.hetrozehuis.be/l-week-2019. Blijf op de hoogte door de pagina L-week te liken.

Dit is een gratis event, geen inschrijvingen/tickets.

Dit event wordt gesteund door Stad Antwerpen en Centrum Gelijke Kansen

Dit event is niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Indien u vragen heeft over de toegankelijkheid, kan u ons als mailen via info@hetrozehuis.Be

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden