Coming out dag in Haarlem

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 11 oktober 2019
Tijd: 08:00-02:00
Type: Groot Event
Website: https://coc-kennemerland.nl/2019/10/11-oktober-coming-out-dag-2019-in-haarlem/

Locatie:

Naam: Stadhuis
Straat: Grote Markt 2
Postcode: 2011 RD
Plaats: Haarlem
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Om 8.00 uur is er een Roze ontbijt in de Refter van het stadhuis voor genodigden. Dit wordt georganiseerd door COC Kennemerland. Tijdens het ontbijt worden o.a. de uitkomsten van het Pink Panel 2019 onderzoek door Bureau Discriminatiezaken Kennemerland gepresenteerd.


Om +/- 08.30 uur wordt de regenboogvlag gehesen op het stadhuis door wethouder Marie-Thérèse Meijs van Groen Links. Tevens wordt de vlag gehesen op de toren van de Grote of St. Bavokerk, op de stadskantoren Zijlpoort en Raakspoort. Op deze dag wordt ook de postercampagne ‘in Haarlem kies je zelf wie je liefhebt’ gelanceerd met door Trik ontworpen posters en logo.


Blije Borrel in Patronaat!


COC Kennemerland organiseert uit naam van de Regenboogpartners een BLIJE BORREL.Vanaf 17.00 uur is iedereen, LHTBI of elke andere letter van het alfabet, welkom. Ontmoeten, bijkletsen, borrelen, gewoon gezellig samenzijn. Blije Borrel in het Patronaat, Zijlsingel 2 2013 DN Haarlem.


Entree voor de Blije Borrel is gratis en het COC biedt haar leden op vertoon van lidmaatschapskaart een gratis drankje aan.


Regenboogbuffet


Vanaf 19.00 u is er een overheerlijk regenboogbuffet, de kosten hiervoor zijn €18,50 p.p. Voor deelname aan het buffet graag aanmelden via aanmelden voor Buffet.


Optredens


De COC Songfestivalband “De Reizigers” zal de inzending voor het COC Songfestival presenteren en de Haarlemse Fredie Kuiper zal met haar accordeon enkele vrolijke liederen ten gehore brengen. 


Fototentoonstelling.


Op het balkon is een fototentoonstelling te zien met als thema: Roze Haarlemse Hoogtepunten. Na de Blije borrel start om 20.30 uur het No Labels Festival in de grote zaal.


No Labels Festival


No Labels Festival is een festival dat mensen op een vrolijke manier uitdaagt verder te kijken dan de seksuele voorkeur, sekse, huidskleur, geloofsovertuiging of afkomst. Dat het een knalfeest wordt, staat nu al vast. De geweldige line-up: Merol (‘Lekker met de meiden’) live met band, Smartlappen Karaoke Band (bekend van Lowlands en Paradiso), DJ Moog (Milkshake, Club Church) & (Milkshake, Club Roxy).


 


Zaal open: 20:00 uur. Aanvang: 20:30 uur. Zijlsingel 2, 2013 DN Haarlem. Tickets voor No Labels zijn verkrijgbaar via het Patronaat.


Kom langs en maak er een heerlijke avond van. Bekijk het event: https://www.facebook.com/events/418996222289910/


Roze Kunstlijn Heemstede


Fred Rosenhart en Soek Zwamborn, organiseren de RozeKunstlijn en nodigen u hierbij uit voor de opening van de inleidende tentoonstelling over identiteit en diversiteit in het Raadhuis van Heemstede. Vrijdag 11 oktober om 15.00 uur. 


Gemeente Velsen


Vanaf dit jaar is de Gemeente Velsen Regenboogstad. De gemeente zet zich actief in voor de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s). Tijdens Coming-out dag komen LHBTI-ers openlijk voor hun seksuele voorkeur uit: het uit de kast komen oftewel de Coming-out. Deze dag is mede georganiseerd door het Regenboogpanel dat vanaf dit jaar als actieve denktank door de gemeente in het leven is geroepen. 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden