Fototentoonstelling Preferred pronouns

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 15 oktober 2019
Tijd: 16:30-18:30
Type: Overige
Website: https://www.hivos.nl/fototentoonstelling-preferred-pronouns-te-zien-in-stadhuis-den-haag/

Locatie:

Naam: Stadhuis Den Haag
Straat: Spui 70
Postcode: 2511 BT
Plaats: Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Met een fototentoonstelling zet Hivos bezoekers aan het denken over identiteit en gender. Preferred pronouns toont portretten van trans mensen uit drie landen en is vanaf 9 oktober te zien in het Atrium van het stadhuis Den Haag.


De tentoonstelling is tot stand gekomen tijdens de productie van de door Hivos gefinancierde documentaire m/f/x. Deze film laat je kennis maken met drie moedige trans mensen uit Nederland, Honduras en Vietnam. Regisseur en fotograaf Koen Suidgeest: “Tijdens het maken van m/f/x hebben we vele bijzondere en kleurrijke mensen ontmoet. Ik wilde graag iets doen met hun aangrijpende verhalen en besloot daarom portretten te maken. De eerlijke en breekbare beelden zullen niemand onberoerd laten.”


International Pronouns Day


De officiële opening van de tentoonstelling vindt plaats op 15 oktober met de vertoning van m/f/x. Dat is geen toeval. Een dag later is het namelijk International Pronouns Day en wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor hoe wij elkaar aanspreken. Een pronoun, of persoonlijke voornaamwoord, heeft voor veel mensen een beladen betekenis. Wie bepaalt of we hij of zij zeggen? Bestaat er ook iets anders?


Hivos vindt dat mensen zelf moeten kunnen bepalen hoe zij aangesproken willen worden. Dat kan met hij, zij of met hen of they zijn. Juist de trans mensen die geportretteerd zijn voor de tentoonstelling weten hoe belangrijk dat is. De verscheidenheid van mensen maakt ons uniek en bijzonder. En dat geldt ook voor hoe mensen gender beleven en daar uiting aan geven.


Kom naar de vertoning van m/f/x


De filmvertoning van m/f/x op 15 oktober is gratis bij te wonen in het atrium van stadhuis Den Haag. Aanmelden is echter wel verplicht, dat kan onderaan deze pagina. Na afloop van de film is er een paneldiscussie over identiteit en wat er bij komt kijken als je je identiteit officieel wilt laten aanpassen. We gaan in gesprek met Bert van Alphen (wethouder gemeente Den Haag), Nanoah Struik (krijgt als tweede persoon in Nederland een X in het paspoort) en Karen Hammink (expert Hivos).


16:30 uur ontvangst


16:45 uur vertoning m/f/x met paneldiscussie na afloop


18:00 uur opening fototentoonstelling


18:30 uur einde


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden