Gratis film op zolder: The perk of being a wallflower

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 21 december 2019
Tijd: 20:00 - 23:00
Type: Film

Locatie:

Naam: Het Roze Huis
Straat: Draakplaats 1 en 2
Postcode: 2018
Plaats: Antwerpen
Provincie: Antwerpen
Land: Belgie

Omschrijving:

Ook in december nodigen we jullie uit om op zaterdag een gratis film te komen kijken. Dit keer draaien we The perks of being a wallflower.

Charlie Kelmeckis is een eerstejaars op zijn high school. Door zijn verlegenheid lukt het hem niet om aansluiting te vinden bij zijn medeleerlingen. Wanneer hij een keer na de les naar het football-team van de school gaat kijken, nodigt laatstejaars Patrick hem uit om bij hem te komen zitten op de tribune, waarna ook Patricks stiefzus Sam zich bij het gezelschap voegt. De twee tronen Charlie na de wedstrijd vervolgens mee naar een feestje bij vrienden van hen. Daar realiseren ze zich gaandeweg de avond dat de ontwapenende Charlie verder niemand heeft. Daarom zorgen ze ervoor dat hij een plek krijgt in hun vriendengroep. Onder de vleugels van Patrick en Sam gaat er een hele nieuwe wereld aan ervaringen en sociale contacten open voor Charlie. Sams assertieve vriendin Mary Elizabeth laat daarbij haar oog op hem vallen. Charlie koestert alleen heimelijke gevoelens voor Sam.

The Perks of Being a Wallflower is een ontroerend drama over de prachtige hoogtepunten en verschrikkelijke dieptepunten op de weg van tiener naar het volwassen leven. De film behandelt de voor velen herkenbare onderwerpen als populariteit, eerste liefde en seks - en de echte vrienden die je tijdens alle verwarrende en lastige situaties door dik en dun bijstaan.

Let op! Deze film gaat door in Zaal Yasmine (DP2) en niet op zolder (DP1).

Dit is een gratis event, geen inschrijvingen/tickets.

Dit event wordt gesteund door Stad Antwerpen en Centrum Gelijke Kansen Vlaanderen.

Deze locatie is toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Indien je vragen hebt over de toegankelijkheid, kan je ons altijd mailen via info@hetrozehuis.be


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden