Zus en zo festival

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 13 maart 2020
Tijd: 12:30-22:00
Type: Festival
Website: https://schoolderpoezie.nl/zusenzo

Locatie:

Naam: Bijlmer Parktheater
Straat: Anton de Komplein 240
Postcode: 1102 DR
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Zus en Zo Festival op 13 maart in het Bijlmer Parktheater


Zus en Zo viert Internationale Vrouwendag op vrijdag 13 maart in het Bijlmer Parktheater met een festival vol inspirerende vrouwen, literatuur, verhalen, poëzie en muziek.


Het festival presenteert een wervelend podiumprogramma met voordrachten en performances van schrijvers, muzikanten, dichters en woordkunstenaars en brengt een ode aan allen die zich als vrouw identificeren. Met Astrid H. Roemer, Babs Gons, Cheyenne Toney, Christine Otten, Gloria Wekker, Pelumi Adejumo en vele anderen. De presentatie is in handen van Yahmani Blackman.


Zus en Zo start om 12:30 uur met een lunchlezing over vrouwen in de politiek verzorgd door Stem op een Vrouw, gevolgd door workshops gegeven door o.a. Gloria Wekker, een hapje eten bij foodstands en een voorprogramma met Art Harder en 22 X Loud in de foyer. Het avondprogramma begint om 19:30 uur.


Zus en Zo is een nieuw literair festival dat een podium biedt aan het thema 'Zusterschap'. Hiermee wil het festival de nadruk leggen op het belang van solidariteit in de strijd voor gelijkwaardigheid en emancipatie, geïnspireerd door de quote "I am not free while any woman is unfree, even when her shackles are very different from my own" van Audre Lorde.


Zus en Zo is een initiatief van dichter en spoken word-artiest Rachel Rumai Diaz en School der Poëzie.


12:30 – 14:00 lunchlezing Stem op een Vrouw – toegang: €7,50


15:00 – 16:30 twee parallelle workshops, door o.a. Gloria Wekker – toegang €15


19:30 – 22:00 theater programma – toegang €10


Voor meer informatie over het festival en kaartverkoop: www.schoolderpoezie.nl/zusenzo

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spraken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden