Holebibib nodigt uit: Dirk van Boxem - Morgenster

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 15 maart 2020
Tijd: 16:00 - 18:00
Type: Overige
Website: https://www.hetrozehuis.be

Locatie:

Naam: Het Roze Huis
Straat: Draakplaats 1
Postcode: 2018
Plaats: Antwerpen
Provincie: Antwerpen
Land: Belgie

Omschrijving:

Ook in maart nodigt De Holebibib een auteur uit. Dit keer komt schrijver Dirk van Boxem zijn boek Morgenster aan ons voorstellen. We interviewen hem, hij leest voor uit zijn werk en beantwoordt vragen uit het publiek. Uiteraard zijn hij zijn boek signeren en zal hij nadien met ons napraten.

Antwerpen, Zurenborg, 1904. Anna overhaalt haar Duitse minnaar Heinz om een huis te bouwen in de Cogels-Osylei. Architect Jos Bascourt krijgt de opdracht. De twee mannen werken samen aan het art-nouveauhuis, dat al snel de naam Morgenster krijgt. Tussen de zwierige krullen en ornamenten die stilaan vorm krijgen, meanderen ook de levens van de drie: Jos, die steeds meer voor Anna begint te voelen, Heinz, die blijft pendelen tussen Antwerpen en zijn thuisstad Hamburg, en Anna, die als vrouw haar weg zoekt in een wereld die nog steeds wordt gedomineerd door mannen.

Tegen de achtergrond van de belle époque, de broedkamer van de wereld zoals wij die kennen, vertelt Dirk Van Boxem in Morgenster een verhaal van persoonlijke emancipatie en maatschappelijke ontvoogding, en van de eeuwige strijd om de liefde.

Dirk Van Boxem (1966) is schrijver, consultant, change manager en coach. Eerder publiceerde hij verhalen in De Brakke Hond, gedichten in Het Gezeefde Gedicht, en met www.bijgekleurd.wordpress.com houdt hij een literaire blog bij. Morgenster is zijn debuut.

Auteursfoto door Koen Broos.

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Literatuurfonds Vlaanderen.

Dit event wordt gesteund door Stad Antwerpen en Centrum Gelijke Kansen Vlaanderen.

Dit is een gratis event, geen inschrijvingen/tickets.

De locatie is toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Indien je vragen hebt over de toegankelijkheid, kan je ons altijd mailen via info@hetrozehuis.be


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Luister!

Thuis is er ook genoeg moois te zien en te doen. Daarom hier een lijstje fijne podcasts om je de coronacrisis door te helpen: Poëzie, feminsme, politiek, ANNE+ en meer!

Lees verder

'Niet lesbisch'

'Droom je wel eens van vrouwen?' 'Fantaseer je over vrouwen?' Ik klikte op nee, de uitkomst was negatief. Ik begreep het niet. | De vrouw op de brug – deel 3.

Lees verder

Horoscoop april 2020

'Speel je met de gedachte om uit de kast te komen bij vrienden, familie of op werk? Er is geen beter moment dan deze maand.' Wat staat jou te wachten? Lees het hier.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden