DAMN, HONEY internationale vrouwendag liveshow

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 8 maart 2020
Tijd: 09:30-11:30
Type: Groot Event
Website: https://tolhuistuin.nl/evenementen/damn-honey

Locatie:

Naam: Expo, Tolhuistuin
Straat: IJpromenade 2
Postcode: 1031 CK
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

DAMN, HONEY is de podcast over shit waar je als vrxuw van deze tijd mee moet dealen. Van straatintimidatie tot de orgasmekloof en van zogenaamde 'vrouwenkwaaltjes' tot aan fat shaming.


Hosts Marie Lotte en Nydia ruilen op Internationale Vrouwendag hun vertrouwde studio in voor de Tolhuistuin zodat jij live kunt komen luisteren naar de podcastopname. Ook is er ruimte voor vragen vanuit het publiek. Vooraf kun je andere luisteraars ontmoeten onder genot van een kopje koffie of thee en een croissant of vegan bananenbrood. Uiteraard is de timing zo geregeld dat je na de opnames meteen door kunt naar de Women's March.


Programma


9:30 - een hapje, een drankje, een babbeltje met elkaar


10:15 - start live podcastopnames met een secret guest en Q&A na afloop


11:30 - afsluiting en op naar de Women’s March (het is mogelijk om je bij de DAMN HONEY-crew aan te sluiten)


Kom je alleen en vind je dat spannend? Laat het Marie Lotte en Nydia weten, dan koppelen ze je aan andere mensen die ook alleen komen, zodat jullie elkaar kunnen leren kennen. Stuur ze een DM op Instagram (@damnhoneyhetboek) of een mailtje naar info@damnhoney.nl. Wie weet maak je vrienden voor het leven.


Women's March


Natuurlijk loopt DAMN, HONEY mee met de Women's March, dus rond 11:30 sluiten we de boel in de Tolhuistuin af, zodat je alle tijd hebt om je richting de Dam te begeven. Je kunt je altijd bij ons aansluiten. We verzamelen voor de March om 12:15 uur bij de trap van de Beurs van Berlage.


Over DAMN, HONEY


Anderhalf jaar geleden schreven Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen het feministische pamflet DAMN, HONEY waarin ze alle misvattingen rondom vrxuw-zijn onderuit schoppen. Inmiddels is DAMN HONEY uitgegroeid tot een toegankelijk, laagdrempelig feministisch platform dat bestaat uit een tweewekelijkse podcast, een instagramaccount en hun tweede boek ‘Heb je nou al een vriend?'. DAMN, HONEY is een safe space voor alles feminisme. Het uitgangspunt is: kunnen doen waar je zelf zin in hebt. Marie Lotte en Nydia houden niet van wijzende vingertjes, ook omdat ze zelf nog van alles te leren hebben. Op hun platform nemen we mensen mee in hun eigen zoektocht naar wat (intersectioneel) feminisme betekent. Wat DAMN, HONEY betreft is feminisme heel simpel: willen dat iedereen gelijk behandeld wordt. Iedereen zou moeten en mogen doen waar hij/zij/* zelf zin in heeft.


Locatie


Dit programma vindt plaats in de Expo, in het hoofdgebouw van de Tolhuistuin. Het navigatieadres is IJpromenade 2. De ruimte in de Tolhuistuin is rolstoeltoegankelijk en er is een toegankelijk toilet.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden