Match International Women's Day Brussel

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 8 maart 2020
Tijd: 11:00 - 22:00
Type: Groot Event
Website: https://www.facebook.com/events/1031649497182702/

Locatie:

Naam: Zuidpaleis
Straat: Rogier Van der Weydenstraat 3
Postcode: 1000 Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Plaats: Brussel
Provincie: Brussel
Land: Belgie

Omschrijving:

Match International Women’s Day gaat door op zondag 8 maart in het Zuidpaleis, Brussel.


Op Internationale Vrouwendag slaan drie organisaties dit jaar de handen in elkaar voor een uniek evenement dat sport, kunst en het bedrijfsleven verbindt.


Match vzw, BeHuman vzw en Out for the Win vzw grijpen 8 maart aan om een lans te breken voor meer gelijkheid in de sportwereld, de kunstwereld en het bedrijfsleven, en dit met steun van de Stad Brussel, departement Ontspanning & Sport.


“We moeten meer verschillende soorten mensen aan de beslissingstafel krijgen in alle sectoren en domeinen. Want dat brengt innovatie, economische groei en meer gelijkheid in de samenleving. Dat kunnen we alleen realiseren als we elkaar steunen en elkaars stem vergroten”, zegt Britt J. Mosselmans van Match.


Nyiragasigwa Hens van BeHuman gaat hier verder op in: “De kracht van vrouwen bestaat alleen als we denken als één.”


“Het is belangrijk om elke dag te blijven inzetten op inclusie en verscheidenheid. De maatschappij zoekt nog vaak naar logica in hoe we ons uitdrukken en wie we zijn. De vertrouwde indelingen waar de maatschappij aan probeert vast te houden, doet al lang geen dienst meer dus het is dringend tijd om met sport, muziek, woorden en debatten een plaats aan de tafel op te eisen.” zegt Margot Gysbrechts van Out For the Win.


Wat staat er precies op het programma? Gelijkheid, empowerment, sport, cultuur, kunst, business, plezier en de LGBTQI+ community. Ontdek de 5 safe spaces in het Zuidpaleis in Brussel. Deze plekken zijn letterlijk en figuurlijk met elkaar verbonden.


In de Sports Space kunnen bezoekers deelnemen aan een voetbal- & basketbaltoernooi en sportieve uitdagingen. Verschillende LGBT+ topsporters en rolmodellen worden hier ook geïnterviewd o.a. Siri Romesmo & Marian Lensen. In de Gallery Space stellen verschillende queer kunstenaars (Eline De Clercq, Ysatis Rivart, Laura Tran, Margot Gysbrechts, Serena Vittorini, Ophélie Lhuire) hun werken tentoon. In de Performance Space geven we LGBT+ slam poets, muziekartiesten en acteurs zoals Kis Keya, Katleen Vandenhoudt, Hind Eljadid en Yasminah Lemsiah een vrij podium.


Tenslotte wordt de Performance Space vanaf 16u de Party Space. Basketbal legende Ann Wauters opent deze ruimte met een korte speech. Deze plek is er om wat lekkers te eten en drinken, om te dansen op urban beats (DJ Sahra, DJ Flo & Co., DJ Gisgawa), en om te klinken op Internationale Vrouwendag natuurlijk. Hier zal Kis Keya ook live kunst maken. Voor deze speciale dag gebruikt ze een vrouw als canvas. En de Business Space? Dat is de rode draad doorheen alle andere ruimtes. In al de voorgaande ruimtes kunnen bezoekers immers netwerken, zich laten inspireren en nieuwe projecten en plannen smeden.


 


Over Match vzw: Match creëert nieuwe ontmoetingsplekken in Brussel voor alle soorten vrouwen en non-binaire personen die zich ergens op het LGBTQIA+ spectrum bevinden. Met onder meer onze afterworkevents en feestjes willen ze hen empoweren, inspireren en steunen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, hen stimuleren om meer te netwerken en tegelijkertijd ook een podium bieden aan rolmodellen voor deze vrouwen en non-binaire personen.


Over Out For The Win vzw: Out For The Win wil de zichtbaarheid van holebi’s, transgenders, queers en intersekse personen in de sport verhogen via online verhalen, en jonge atleten de kracht geven zich goed te voelen in hun eigen vel. Contact: Margot Gysbrechts 0474 89 69 24


Over BeHuman vzw: BeHuman is de organisatie die de allereerste People of Colour Pride in België realiseerde in 2019. Het is een vereniging die verhalen met mensen wil verbinden. Niet om kwaad bloed te zetten in deze polariserende tijden, maar om empathie op te wekken. Om de mens achter het verhaal te tonen. Door middel van muziek, theater en dans onderzoeken ze het thema identiteit in al zijn facetten.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden