Lesbian Visibility Day

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 23 april 2020
Tijd: 10:00-12:00
Type: Cafe & Party
Website: https://europeanlesbianconference.org/lesbian-visibility-day-2020-elc/

Locatie:

Naam: -
Plaats: -
Land: Europa

Omschrijving:

De Lesbian Visibility Day staat voor de deur en om deze belangrijke gelegenheid te markeren, organiseert de Eurocentralasian Lesbian * Community, samen met de Intergroep van het Europees Parlement voor LGBTI-rechten, een speciale online conferentie: "EU and Lesbians: A Critical Time to Connect." 


Dit evenement brengt Europarlementariërs, het maatschappelijk middenveld, nationale vertegenwoordigers en medewerkers van de Europese Commissie samen om de lesbische behoeften in de EU te bespreken en welke reacties de EU biedt en moet geven in verschillende kaders en via verschillende instellingen. 


Het vindt online plaats, op 23 april 2020 tussen 10.00 en 12.00 uur CEST.


Om u te registreren en vragen te stellen voorafgaand aan het evenement, dient u zich aan te melden via https://europeanlesbianconference.org/ (registreer u vóór 14 april om 14.00 uur CEST). Technische informatie wordt na registratie per e-mail verzonden.


Meer over Lesbian Visibility Day


Net als alle NGO's ter wereld heeft de Eurocentralasian Lesbian Community, de grootste lesbische organisatie in Europa en Centraal-Azië, de afgelopen weken al haar energie gestoken in het vinden van de beste strategieën om haar activiteiten aan te passen aan de aanhoudende pandemie die verschrikkelijke gevolgen heeft voor reeds onderdrukte minderheden. Aangezien er nu zoveel evenementen worden geannuleerd, is het onze missie was om nieuwe manieren te creëren om Interational Lesbian Visibility Day te vieren op 26 april. Op deze dag maken wij specifiek lesbische visies, claims, acties en toespraken zichtbaar tijdens deze epidemie. Het Europees Parlement heeft daarom twee evenementen georganiseerd: Op 23 april is er een speciale conferentie toegewijd aan lesbiennes en op 26 april vindt er een online queerantaine-feest plaats. 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden