Live gesprek: The Miseducation of Cameron Post

Algemene informatie:

Geplaatst door: donyavh
Datum: 2 juli 2020
Tijd: 20:00-22:00
Type: Film
Website: https://www.facebook.com/moviesthatmatter.nl/posts/10158005557683612

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Live Gesprek | The Miseducation of Cameron Post


The Miseducation of Cameron Post is nu te zien op Picl en Vitamine Cineville. In samenwerking met distributeur Cinéart organiseren we op donderdag 2 juli om 20.00 uur een verdiepend gesprek bij deze film. Deze is live te volgen via onze Facebookpagina, waar kijkers ook vragen kunnen insturen. 


Over de film


Wanneer Cameron Post (Chloë Grace Moretz) tijdens een schoolfeest betrapt wordt als ze zoent met een meisje, sturen haar pleegouders haar naar een instituut om haar van haar homoseksuele gevoelens af te helpen.


Met de hulp van God, veel bidden en het onderdrukken van verlangens en gevoelens moet het lukken. Althans, zo vindt de leiding. Voor de tieners is het allemaal vooral verwarrend: sommige proberen zich koste wat het kost aan de regels te houden, andere keren zich juist tegen de bizarre ideologie. Voor Cameron blijkt het instituut een uitstekende plek om andere ‘outcasts’ te ontmoeten.


Over het live gesprek


Renske Diks (Cinéart) gaat in gesprek met Johan Verweij over de film, conversietherapie en homoseksualiteit binnen het christendom.


Johan weet uit persoonlijke ervaring wat ‘homogenezing’ met je doet. Na jarenlang als hetero te hebben geleefd, koos hij op zijn 23ste voor zichzelf. Recent verscheen het boek Het Roze Schaap, over Johans ervaringen met ‘homogenezing’, de worsteling met zijn seksualiteit en het geloof. Daarnaast beschrijft hij de complexiteit van seksuele diversiteit en religie en biedt hij handvatten vanuit zijn eigen ervaring en op basis interviews met verschillende deskundigen.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden