Coming Out dag gesprek met opening foto-expo

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 11 oktober 2020
Tijd: 13:30-16:45
Type: Debat
Website: https://www.facebook.com/events/2718030635135674/

Locatie:

Naam: MESS Harderwijk
Straat: Oranjelaan 11a
Postcode: 3843 AA
Plaats: Harderwijk
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Zondag 11 oktober is het coming out dag. Dan organiseert Village People, samen met de gemeente Harderwijk en Roze 50+ het grote Harderwijkse ‘Coming Out gesprek’. Ook wordt dan de bijbehorende foto-expositie ‘Out & Proud op de Veluwe’ van Karin Huijzendveld geopend.


Op Coming Out day vieren LHBTI’ers over de hele wereld (jaarlijks) dat ze trots, open en eerlijk kunnen zijn over wie ze zijn. Homo, bi, lesbisch, trans, het maakt niet uit, iedereen moet kunnen zijn wie hij of zij écht is. Uitkomen voor wie je écht bent, uit de kast komen, oftewel je ‘coming out’ was en is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. En zeker niet op de Veluwe, waar anders zijn dan de grotendeels hetero-samenleving niet altijd gemakkelijk is. Op Coming Out dag praten we er -onder leiding van de Amsterdamse presentatrice Dolly Bellefleur- over met LHBTI’ers uit Harderwijk, Ermelo en Putten én ervaringsdeskundige en schrijver van het boek ‘Confettiregen’: Splinter Chabot.


Tevens wordt de foto-expositie geopend en het daarbij horende boekje ‘Out & Proud op de Veluwe gepresenteerd, waarin de op de expo geportretteerde LHBTI’ers uit de regio vertellen over hun coming out.


Ben je, of wil je uit de kast? Praat dan mee over je coming out op zondag 11 oktober van 14 tot 17 uur in de MESS in Harderwijk. Zit je nog wel in de kast, maar wil je wél meepraten of -chatten? Check dan online in via Facebook en volg het debat via de livestream.


Wil je aanwezig zijn? Mail dan zsm naar jet@villagepeople.nl, vm de maximaal 65 plaatsen in de MESS.


Programma zondag 11 oktober 2020


MESS Harderwijk, Oranjelaan 11A (links van rest. Tennessee en 2 min naast NS Station).


13:30 Inloop


14:00 Opening expo ‘Out & Proud op de Veluwe’ door wethouder Gert Jan van Noort


14:45 Debat deel 1: Splinter Chabot vertelt Dolly Bellefleur over zijn coming out


15:15 Pauze met dj Arjon


15:45 Debat deel 2: met Splinter Chabot en zaal, o.l.v. Dolly Bellefleur


16:45 Napraten met borrel


Aanmelden kan via: jet@villagepeople.nl en meer info vind je op www.villagepeople.nl

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden