Online Dialoog - thema

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 12 december 2020
Tijd: 19:30
Type: Overige
Website: https://poink.info/poink-in-dialoog-thema-de-ander-zaterdag-12-december-2020/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Jean Paul Sartre zei: ‘De Ander, dat is de hel’. George Herbert Mead zei: ‘De Ander is de spiegel die jou laat zien wie je zelf bent’. In liedjes wordt de Ander bezongen als degene die je gelukkig, dan wel doodongelukkig kan maken. Het is wel duidelijk, de Ander die doet er toe. Maar wat betekent de Ander voor jou? De Ander in zijn algemeenheid en de Ander die voor jou zo bijzonder kan zijn. Is die bijzondere Andere er nu voor je of ontbreekt die? En als die ontbreekt, wat betekent dat dan voor je? Kunnen al die andere Anderen die leemte prima opvullen? Of ervaar jij een gemis in je leven waar je niet blij van wordt? Wat mis je dan precies? We gaan hierover in gesprek tijdens de Dialoog van 12 december.


Het is goed om het verloop van een dialoog nog eens te schetsen. We beginnen met een voorstelrondje en de eerste associaties. Daarna komt de tweede ronde waarin elke deelneemster een voorbeeld mag aandragen aan de hand waarvan zij onderzoekt wat het thema voor haar betekent. Zo komen we stapsgewijs tot inzichten die we alleen door samenspraak kunnen bereiken.
Daarmee sluiten we een dialoog af: wat neem jij mee uit deze dialoog? Een dialoog is dus een onderzoekend gesprek waarbij nieuwsgierigheid en respect de belangrijkste voorwaarden zijn. Bij dat respect hoort ook dat als jij even geen voorbeeld weet of op sommige vragen geen antwoord wilt geven, dat dat geen enkel probleem is.


De dialoog start om half acht en wordt om tien uur afgesloten. Er kunnen maximaal acht vrouwen meedoen aan de dialoog. De dialoog wordt online gevoerd met behulp van Zoom.


Praktisch:
Poink in Dialoog – thema De Ander
Dialoogleider: Agnes Nibbeling
Datum: zaterdag 12 december 2020
Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur
Locatie: online via ZOOM
Kosten: 1 euro per persoon
Aanmeldenpoinkindialoog@gmail.com


Kijk ook eens op onze Facebookpagina

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden