Online Dialoog - thema Vertrouwen

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 9 januari 2021
Tijd: 19:30
Type: Overige
Website: https://poink.info/poink-in-dialoog-thema-de-ander-zaterdag-12-december-2020/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:



Poink online dialoog


Thema Vertrouwen


Zaterdag 9 januari 2021


Van 19.30 tot 22.00 uur


Vanuit je eigen huiskamer via Zoom




De Dialoog op 9 januari 2021 gaat over het thema Vertrouwen. Misschien zijn we ons er niet voortdurend van bewust maar we moeten in heel veel situaties vertrouwen op anderen. We moeten erop vertrouwen dat de ander ons de juiste informatie geeft, het goede eten verkoopt of ons de juiste medische behandeling geeft. Vertrouwen is een onzichtbaar maar alledaags element in ons leven. Maar op een crisismoment worden we ons ineens bewust van het vertrouwen in de ander. Nu in deze tijd van het coronavirus lijken we elkaar niet te kunnen vertrouwen:  wie weet draagt de ander het virus bij zich! Je ziet onmiddellijk wat er gebeurt als we elkaar niet blindelings meer kunnen vertrouwen: afstand houden, mondkapjes dragen, handen wassen als we elkaar aangeraakt hebben. Het zijn allemaal symbolen van wantrouwen. Wantrouwen kan dus ook verstandig zijn: zonder al die maatregelen worden we immers ziek. Hoeveel vertrouwen we hebben in de ander kan ook iets te maken hebben met hoe betrouwbaar we zelf zijn. Ook de mate van zelfvertrouwen zou samen kunnen hangen met hoeveel vertrouwen we hebben in de ander. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard, het kan ook snel geschonden zijn. Als iemand, bijvoorbeeld je partner, ineens niet eerlijk of open is geweest kan dat tot een vertrouwensbreuk leiden. Hoe krijg je het vertrouwen in de ander dan weer terug? Of moet je dat niet willen omdat dat naïef is?


Lijkt het je leuk om hierover te praten, doe dan mee met de Dialoog op 9 januari. Met maximaal acht vrouwen gaan we online in gesprek met behulp van Zoom.


De Dialoog begint om half acht en duurt tot tien uur. De Dialoog heeft vier fases:

1) Korte inleiding op het thema
2) Voorstelrondje
3) Ieder brengt een voorbeeld of situatie in rond het thema
4) Wat neem je mee van deze dialoog?


Een Dialoog kan soms best persoonlijk worden. Dat komt omdat een Dialoog voor een groot deel bestaat uit het stellen van vragen aan elkaar. Tegelijkertijd bepaal jij zelf in een Dialoog wat je wel wilt zeggen en wat je niet wilt zeggen. Je grenzen worden altijd gerespecteerd. Wil je meedoen, stuur een bericht naar poinkindialoog@gmail.com. Als ik je aanmelding heb ontvangen, stuur ik je een bevestiging en een dag van te voren de Zoom-link.


Lees hier meer over elkaar online ontmoeten bij Poink en over De Dialoog.


Praktisch:
Poink in Dialoog – thema De Ander
Dialoogleider: Agnes Nibbeling
Datum: zaterdag 9 januari 2021
Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur
Locatie: online via ZOOM
Kosten: 1 euro per persoon
Aanmeldenpoinkindialoog@gmail.com


Kijk ook eens op onze Facebookpagina

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden