Rainbow leesclub met Eveline v/d Putte

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 14 februari 2021
Tijd: 14:30-16:00
Type: Overige
Website: https://www.forumzoetermeer.nl/activiteiten/2020-12-13/rainbow-leesclub-met-eveline-vd-putte

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Samen lezen en het boek bespreken met een auteur is een grote verrijking. Vanaf zondagmiddag 13 december start de Bibliotheek Zoetermeer samen met auteur Eveline van de Putte een speciale online editie van de Rainbow leesclub over haar boek “Stormachtig Stil”. De Rainbow leesclub is voor lhbti-ers van alle leeftijden die van boeken houden. Iedereen is van harte welkom om online mee te doen op het Platform van de bibliotheek.


Het boek Stormachtig stil van Eveline van de Putte bevat zevenentwintig bijzondere verhalen van LHBT-ers. Deze bevlogen auteur zal de middagen online begeleiden. Per keer worden er negen verhalen uit het boek, aan de hand van thema’s zoals, uit de kast komen, wat betekent vrijheid voor jou, veiligheid, vroeger en nu, vrienden / familie, en het mooiste verhaal besproken. Wanneer je het boek leest met een groepje en het vervolgens met elkaar bespreekt ontdek je iedere keer weer nieuwe gezichtspunten. Het een fijne manier is om je eigen ervaringen en visie met anderen te delen aan de hand van dit geweldige boek. Stormachtig stil is niet alleen een boek waarin de geschiedenis van de roze ouderen naar voren komt, maar die ook goed te vertalen is naar de mogelijkheden van nu. Als extra bespreken we per keer twee bijzondere queer gedichten van bekende en onbekende dichters.


Lijkt je dit geweldig en wil je coronaproof deelnemen aan deze bijzondere leesclub? Op een simpele manier kan je thuis meedoen achter de computer, tablet of laptop met Google Chrome. Je mag je natuurlijk je eigen boek meenemen of er een kopen. Een gesigneerd boek kost € 25,- De kosten voor de leesclub bedragen € 2,50 per bijeenkomst. In het totaal zullen er drie bijeenkomsten plaatsvinden in de wintermaanden.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden