Queering the City of Literature 2021

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 24 juni 2021
Tijd: 20:00-21:00
Type: Film
Website: https://www.savannahbay.nl/shop/tickets/ticket-queering-the-city-of-literature-2021/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Vier jaar geleden werd Utrecht door UNESCO werd uitgeroepen tot City of Literature. Om geluid te geven aan alle queer personen die de stad kent, is Queering the City of Literature (afgekort QTCoL) opgezet.


Voor deze editie van QTCoL wordt een film gemaakt, waarvoor drie queer auteurs een tekst schrijven en voordragen over hoe zij zich bewegen in de stad.


Dit jaar worden de teksten geschreven door: Anne Chris van Doesburg, Chris Lomans en Edna Azulay. Het literaire evenement combineert de thema’s queer, literatuur en Utrecht.


De film zal op donderdag 24 juni om 20.00 uur online in première gaan en wordt gehost en georganiseerd door feministische boekhandel Savannah Bay. Naast de film zijn er wandelroutes gemaakt aan de hand van de teksten en is het mogelijk een audiotour te volgen. De eerste wandeling vindt plaats na de filmpremière om 21.00 uur, voor maximaal 20 personen.


Na de premiere is het de hele zomer mogelijk om wandelroutes te maken. Leer de stad op een andere manier kennen, vanuit een queer perspectief!


Dit project biedt zowel ruimte voor het bevragen als het ter discussie stellen van deze thema’s door middel van nieuwe teksten die worden geschreven en voorgedragen en een nagesprek met diverse queer auteurs. Hoe verhouden queer lichamen, de stad en literatuur zich tot elkaar? Zijn deze veranderd in tijden van corona, en hoe?


Kaarten voor het evenement, de wandeling en een aantal goodies kosten 6 euro en zijn te koop via www.savannahbay.nl 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden