Wandeling Veluwezoom

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 18 juli 2021
Tijd: 11:00
Type: Overige
Website: https://poink.info/poink-wandeling-veluwezoom-zondag-18-juli-2021/

Locatie:

Naam: Vanaf Station Dieren, bij Arnhem
Plaats: Dieren
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Heerlijk dat we weer samen kunnen wandelen! Vandaar dat ik graag weer een wandeling voor Poink organiseer en nu op zondag 18 juli. We gaan de Veluwezoom route van de NS lopen. Voor enkelen wellicht een ‘gouwe ouwe’ voor anderen misschien een nieuwe route, maar mooi is de wandeling zeker. Zo omschrijft de NS de wandeling zelf: ‘De bosrijke route voert je dwars door het Nationaal Park Veluwezoom. Dit bestaat uit een groot aantal landgoederen dat door Natuurmonumenten is aangekocht. Eerst loop je door de heuvelachtige Onzalige Bosschen, die vroeger tot het jachtdomein van de Prinsen van Oranje behoorden. Op dit gedeelte van de route moet je flink klimmen en dalen. Vervolgens ontdek je de indrukwekkende heide bij de Posbank en de Zijpenberg.’ 


Let wel: het is best een uitdagende route. Zoals de beschrijving al zegt: zeker in het begin is het stijgen en dalen. Dus het vraagt wel enige wandelconditie om deze route te lopen. Anderzijds, we houden natuurlijk rekening met elkaar. En als het te lang wordt kun je afslaan naar station Rheden. Zelf loop ik naar Velp, tenzij iedereen afbuigt naar Rheden. Bedenk wel dat het laatste stuk naar Velp prachtig is èn relatief vlak. Bij de lange route kun je rekenen op ruim 4 uur wandelen, bij de korte route ruim 3 uur. Onderweg zullen we regelmatig pauzeren, ook op hele mooie terrassen. 





 


Het is dus een lijnwandeling. De hele route (naar Velp) is 15,5 km, en naar Rheden is het 12 kilometer.


Als je met de auto komt, parkeer dan bij station Dieren. Vanuit Rheden of Velp kun je de trein terug nemen naar Dieren om daar je auto weer op te halen. 


Aanmelden kan via wandeling.poink@gmail.com. Dan stuur ik je aanvullende informatie over tijden, terrassen en andere belangrijke dingen. We hanteren wel weer een maximum van 20 deelneemsters. 






Hoop je te zien op 18 juli in Dieren voor een prachtige wandeling over de Veluwezoom!


Wandeling Veluwezoom
Datum: 18 juli 2021
Tijd: 11.15 uur
Vertrek: vanaf station Dieren 
Kosten: 1 euro
Gastvrouw: Agnes
Aanmelden via wandeling.poink@gmail.com


Kijk ook eens op onze Facebook– en Instagrampagina’s

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder

Horoscoop mei 2024

'De tijd die je nu steekt in het echt leren kennen van die leuke vrouw, voordat je halsoverkop weer ergens induikt, zal je een hoop drama besparen.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden