Studio/Queer | Queer & Uitgaan

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 12 september 2021
Tijd: 19:30-21:00
Type: Cafe & Party
Website: https://www.facebook.com/events/360410268900786/

Locatie:

Naam: Studio K
Straat: Timorplein 62
Postcode: 1094 CC
Plaats: Studio/K
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Studio/K is een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Vrij kunnen praten over seksualiteit en gender is een belangrijk goed en daar zijn we ons van bewust. We willen ons grondgebied zoveel mogelijk uitbreiden: het liefst helemaal tot in de verste uithoeken, maar om te beginnen tot in Amsterdam-Oost. Dat je bij de voetbalvelden in Watergraafsmeer al een glimp van onze queerness opvangt en denkt 'daar moet ik heen'. Daarom presenteren we bij deze de reeks Studio/Queer.


Queer is een heel breed begrip. De edities worden daarom steeds samen met een ander queer initiatief georganiseerd. Zo spreken we telkens een ander deel van lgbtiq+ community aan. Tijdens deze dagen bestuderen we kunst en film, en gaan we in gesprek over onze ervaringen en alles wat ons bezighoudt.


Queer & Uitgaan | Co-host KLAUW collectief


Veiligheid is helaas nog niet vanzelfsprekend voor mensen van de lhbtiq+-gemeenschap. Dat wordt vaak genoeg duidelijk in het uitgaansleven. Ook in Amsterdam Oost zijn er verleden jaar verschillende geweldplegingen tegen queer stellen geweest. Met Queer uitgaanscollectief KLAUW gaan we in gesprek over uitgaan en queer zijn. Wat zijn de ervaringen van uitgaan in niet queer plekken? Hoe faciliteer je voor een specifieke groep een safe(r) space? Wat is safe(r) clubbing? Welke behoeftes zijn er? Waarom hebben we dit soort initiatieven nodig? Dit gesprek wordt afgesloten met een set door DJ Shahmaran en DJ Dykehouse van KLAUW collectief.


Over KLAUW


Klauw is een collectief dat clubavonden verzorgt gericht op de queer community. Hun motto is 'we aim to make everyBody feel free to express who they are or want to be'. Met hun clubavonden hebben ze vier concrete doelen. Hun belangrijkste doel is een safe(r) space creëren voor mensen die bijvoorbeeld queer, vrouw, bicultureel of van kleur zijn. Klauw streeft ernaar om een plek te zijn waar iedereen uit de queer gemeenschap zich gevierd en welkom voelt.


Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Oost. Voor tickets, zie zo snel mogelijk onze site.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden