Ik? Lesbisch?

Janneke Bosman is personal coach in geaardheid en coming-out, daarnaast begeleidt zij in thema's zoals carrière en burn-out, liefde & relatie, en eetproblematiek. Zij schreef eerder het boek Van Boulimia naar Coming-Out. Meer informatie: www.jannekebosman.nl

Janneke deelt met ons het wel en wee van haar roze gezin. Samen met haar vriendin en hun dochtertje maakt ze van alles mee, ook op het gebied van gay.

Hoe werkt dat nu, zo'n roze gezin? Da's toch eigenlijk gewoon hetzelfde inmiddels als ieder ander gezin? Want tsja, tegenwoordig is een 'normaal' gezin eerder uitzondering dan regel, met alle vormen van ouderschap en samenwonen die we nu kennen. Natuurlijk is een roze gezin ook helemaal hetzelfde! En ergens juist ook weer helemaal niet. Want als je erin duikt, dan zie je tal van situaties die toch nét even helemaal anders zijn…

In of uit de kast?

Inmiddels loop ik out en proud over straat met mijn vriendin en ons dochtertje. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Maar zo is het niet altijd geweest.

Vooral toen ik het net zelf ontdekte. Dat ik op vrouwen val, bedoel ik. Dat was echt schrikken. Ik? Lesbisch? Ja, toch echt. Iemand van wie ik het toch echt niet had verwacht: van mezelf. Vriendinnen had ik er al wel van verdacht, jazeker, maar ik? Ik toch zeker niet.

Nadat ik het ontdekt had, bleef ik eerst veilig en wel zo'n 1,5 jaar in mijn donkere warme cosy kast. Maar op een gegeven moment heb ik de deur van de kast op een klein kiertje gezet en daarna ben ik voorzichtig naar buiten gestapt. Dat voelde spannend en goed. Zo goed, dat ik op een gegeven moment iedere week stad en land afreisde voor de leukste gayfeestjes. Ik kon niet wachten tot het weer vrijdag was. Heerlijk. Dat was de hemel op aarde voor mij. Nu pas snapte 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Samen huilen

We maakten afgelopen week iets extreem vervelends mee, de emotie zit er nog steeds in. Gelukkig zijn er ook tal van geniale, fijne en liefdevolle momenten in ons heel normale gezin.

Lees verder

Verslaafd aan telefoon

'Ik leg het af tegen de smartphone van mijn vrouw. Dat apparaatje krijgt beslist meer aandacht dan ik. Naar mijn gevoel gaat het nu bergafwaarts met ons.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Queer Summer op Picl

Films over jezelf durven en mogen zijn: het jaarlijkse Queer Summer programma op Picl biedt verschillende films voor thuis op de bank, van Love Lies Bleeding tot Orlando.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden