#HELD(IN)

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 6 november 2021
Tijd: 20:00-21:10
Type: Cafe & Party
Website: https://storytellingfestival.nl/heldin/

Locatie:

Naam: Podium Mozaïek
Straat: Bos en Lommerweg 191
Postcode: 1055 DT
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Op Zaterdag 6 november speelt #HELD(IN) tijdens het Storytelling Festival. Robbie Wallin, Ferhat Kaplan, Nina-Elvira Euson spelen actuele versies van de Griekse Mythen en Sagen. Wie heeft er eigenlijk de broek aan op de Olympos? Is het oppergod Zeus of zijn ega, Hera? Of is het Pallas Athene, de wijste van allemaal? En wat moeten ze daar op die berg toch met al die helden, die om het hardst hun best doen om hun mannelijkheid te bewijzen? En vrouwen te schaken… Macht en aanzien, dat is waar het om draait.


Voor de voorstelling 'Held(in)' streefde Marjolein Frijling ernaar om met een andere, kritische blik naar de Griekse mythologie te kijken. De mythen als oerbron van de Westerse samenleving. Ze liet zich daarbij inspireren door een artikel van het satirische online nieuwsmagazine de Speld, waarin Zeus wordt aangeklaagd en geschrapt wordt uit alle Griekse mythen. Voor Held(in) schreef Marjolein het script in nauwe samenwerking met de performers Nina, Robbie en Ferhat. Tijdens de repetities liet Marjolein zich inspireren door de diepte-interviews die ze hield met hen en verwerkte delen hiervan in het script. In haar regie hanteert ze een multifocus: zo streeft ze naar een ultiem samenspel tussen tekst, beeld, fysiek en muziek op een zo simpel mogelijk ogende wijze. 


Biografie:


Theater- en radiomaker Marjolein Frijling kun je altijd wakker maken voor een goed verhaal. Ze is extreem nieuwsgierig naar het verhaal dat achter ieder mens schuilt en dit vormt de rode draad in al haar werk. Zo was een van haar grootste projecten het bekende '180 Amsterdammers', waarbij ze honderdtachtig mensen met honderdtachtig verschillende nationaliteiten interviewde. Naast documentaires, radio-uitzendingen en een expositie maakte Marjolein ook een theatervoorstelling naar aanleiding van de honderdtachtig interviews en presenteerde deze in Internationaal Theater Amsterdam. Marjoleins' werk kenmerkt zich met name door  het begrip 'multiperspectiviteit', maar ook identiteit en gender zijn terugkerende thema's in haar projecten, die getoond werden in diverse theaters en op festivals, zoals ITA, Podium Mozaïek, Bellevue, Oerol, over het IJ, Parade en Storytelling Festival.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden