Wikivrijdag online Meet-up

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 12 november 2021
Tijd: 14:00-16:00
Type: Workshop
Website: https://atria.nl/agenda/wikivrijdag-online-meet-up-10/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Help jij mee de gendergap op Wikipedia te verkleinen? De gezamenlijke Wikivrijdag van Atria, IHLIA en Wikimedia Nederland is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipedia bewerkers. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.


Inschrijven voor 12 november


We hebben een uitdagend programma (14 – 16 uur) in petto:


Met diegenen die al wat Wikipedia kennis hebben gaan we samen verder met het schrijven van een artikel over De Knalpot. Daarnaast is er elke bijeenkomst voor starters de mogelijkheid om een introductie Wikipedia te volgen en/of vragen te stellen. De WikiVrijdagen zijn heel laagdrempelig en vrij in te delen, jij bepaalt zelf bij welke groep je aansluit en of je tussentijds van groep verandert.


Wil je gelijk al aan het werk? Bekijk dan deze introductievideo of duik in de handleiding schrijven voor Wikipedia.


Programma


Deelnemers met enige Wikipedia ervaring


We schrijven verder aan het Wikipedia-artikel over De Knalpot! Ieder pakt een eigen taak op voor het te schrijven artikel en na twee uur hebben we een nieuw artikel klaar voor Wikipedia. Tip: Wanneer je voorafgaand aan deze WikiVrijdag al wat bronnen hebt opgezocht over het onderwerp, kun je direct aan de slag.


Starters


Starters kunnen op 12 november weer terecht in een apart kanaal, waar een Introductie Wikipedia bewerken wordt geboden. Er is ook ruim tijd voor het stellen van vragen.


Welk videokanaal gebruiken we?


We hebben ervoor gekozen om te werken met Zoom. Wanneer je je aanmeldt voor de WikiVrijdag sturen we je een dag van tevoren de link toe waarmee je kunt aansluiten bij de online bijeenkomst op vrijdag.


Vragen?


Misschien heb je al vragen over Wikipedia (de encyclopedie), Wikimedia Commons (de beeldbank) of Wikidata (de databank) die je wilt bespreken. Wanneer je vooraf je vraag instuurt, kunnen wij voorafgaand aan de bijeenkomst wat uitzoekwerk doen. Mail je vraag dan aan info@wikimedia.nl met als onderwerp ‘Vraag WikiVrijdag [datum bijeenkomst]”.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden