Poink Huiskamercafé 'Jezelf zijn'

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 11 februari 2022
Tijd: 20.00 - 22.00
Type: Overige
Website: https://poink.info/online-huiskamercafe-jezelf-zijn-vrijdag-11-februari-2022/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Poink Online Huiskamercafé “Jezelf zijn” - Vrijdag 11 februari 2022


Wat is een Huiskamercafé?


Het Huiskamercafé is een ontmoetingsplek voor álle vrouwen-die-van-vrouwen-houden (LBTQ+). Een manier om elkaar te leren kennen. We wisselen met elkaar uit rondom een thema, verkennen bij onszelf en bij elkaar. We gaan met elkaar in gesprek vanuit wederzijds respect en nieuwsgierigheid.


Thema: “Jezelf zijn”


Helemaal jezelf zijn kan bevrijdend werken, is bevrijdend. Het betekent dat je door het leven gaat als wie en wat je bent, zonder allerlei ingewikkelde maskers te dragen of je anders voor te doen dan je bent. Wie zichzelf is, voelt zich voldoende veilig en vertrouwd om meer van zichzelf te laten zien. Durft te zeggen wat hij/zij vindt zonder aarzeling, scrupules of belemmeringen.


Maar hoewel helemaal jezelf zijn zo simpel klinkt, voor de meesten van ons is het niet zo eenvoudig. Waarom niet? Omdat we ergens geloven dat we niet goed genoeg zijn. Deze overtuiging geeft ons vervolgens het gevoel dat we ons anders (lees beter) moeten presenteren naar de buitenwereld.


In dit Huiskamercafé gaan we hierover graag met elkaar over in gesprek: Wat betekent jezelf zijn voor jou? Wanneer vind jij het moeilijk of juist makkelijk om jezelf te zijn? Wat doe jij om in contact te blijven met jezelf?


Tijdens het online huiskamercafé ga je – na een korte uitleg – steeds in groepjes van 4-5 vrouwen met elkaar in gesprek aan de hand van een vraag rondom dit thema.


 


Online – hoe werkt dat? Dit is een online Huiskamercafé. We maken hiervoor gebruik van Zoom, een videobel-programma. Je hoort en ziet elkaar via je telefoon, tablet of laptop. Meer over hoe het werkt lees je hier: Een online Huiskamercafé: hoe het werkt en de gespreksregels. https://poink.info/een-online-ontmoeting-hoe-werkt-dat/


 


Dit online Huiskamercafé wordt georganiseerd door Loes en Lenny.


Online Huiskamercafé – thema “Jezelf zijn” Datum: vrijdagavond 11 februari 2022 Tijd: 20:00 uur tot 22:00 uur. Aanloop: vanaf 19:45 kun je inloggen. Zorg dat je om 20:00 helemaal klaar zit. Locatie: online vanuit je eigen laptop, tablet of telefoon. Kosten: 2,50 euro Taal: Nederlands Aanmelden: Vooraf aanmelden is verplicht. Stuur een mail naar borrelpoink@gmail.com.


Poink is een organisatie voor vrouwen die van vrouwen houden. Je bent wel of niet uit de kast, je bent zeker van je zaak of je twijfelt nog, je bent pan, queer, bi, lesbisch, trans of je


hebt geen idee. Je bent van harte welkom. Facebook: https://www.facebook.com/PoinkArnhemNijmegen Instagram: https://www.instagram.com/poink_lesbisch_lbtq/ Website: https://poink.info/

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden