SEKS FESTIVAL

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 9 april 2022
Tijd: 18:45-01:00
Type: Festival
Website: https://www.facebook.com/events/313394430723101/

Locatie:

Naam: TivoliVredenburg
Straat: Vredenburgkade 11
Postcode: 3511 WC
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Talks, theater, kunst en meer


Seks. Ontspannend, verbindend en soms gewoon gruwelijk lekker. Maar ook: ingewikkeld, schaamtevol en soms zelfs gevaarlijk. Vrijwel iedereen doet het, maar er écht over praten is lastiger. Want seks is meer dan een activiteit tussen twee (of meer) mensen: er is geen thema waar zoveel (impliciete) regels, aannames en verwachtingen omheen hangen en taboes aan vastkleven. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen, ongeacht diens seksuele voorkeuren, van seks kan genieten?


Op het Seks Festival gaan we met open blik het (eerlijke) gesprek aan. Aan het woord komen seksuologen, sociologen, journalisten, theatermakers, artiesten én bezoekers. We stellen vragen als: 'Hoe beleef je (nog) meer plezier in seks, ook in lange relaties?'; 'hoe beïnvloeden onze opvoeding en populaire cultuur onze ideeën en gedrag rondom seks?'; 'hoe creëren we meer ruimte voor iedereen die geen interesse heeft in (alleen) traditionele heteroseks?' en 'hoe gaan we seks beleven in de toekomst?'


We bespreken én vieren seksualiteit in al haar verschijningsvormen: de fysieke en emotionele beleving van seks, het maatschappelijke en politieke gesprek over seks, én de manier waarop mediamakers, kunstenaars en artiesten onze ideeën over seks bevragen en bevestigen. Daarnaast is er tussen de zalen in van alles zélf te bespreken en te ervaren.


Het Seks Festival. Want seks is te leuk en belangrijk om alleen maar in de slaapkamer te beleven.


Ellen Laan: Seks is voor vrijwel iedereen een essentieel onderdeel van het leven, omdat het plezier kan geven, we er genegenheid of liefde mee kunnen uitdrukken, we ons letterlijk ‘gezien’ kunnen voelen. Weten hoe je seks lekker kunt maken kan bovendien narigheid voorkomen, seksuele autonomie verkleint de kans op grensoverschrijdende ervaringen en seksuele problemen. De hoogste tijd voor een open gesprek over seks!


Het Seks Festival wordt georganiseerd door TivoliVredenburg en Seksueel Welzijn Nederland, met ondersteuning van het Prins Bernard Cultuurfonds, het Fentener van Vlissingenfonds en Kenniscentrum voor seksualiteit en seksuele gezondheid Rutgers.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden