Vogels kijken met PLUC

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 2 april 2022
Tijd: 08:00-14:00
Type: Overige
Website: https://www.cocmiddennederland.nl/werkgroepen/pluc

Locatie:

Naam: Utrecht Overvecht
Straat: Utrecht Overvecht
Postcode: 3571 EH
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Ga mee met deze leuke excursie naar het Doove Gat; een betrekkelijk nieuw natuurgebied bij Haastrecht, ook wel de Hoge Boezem achter Haastrecht genoemd. Plassen worden afgewisseld door weilanden en in de plassen bevinden zich eilandjes. Het is een gebied waar allerlei weide- en watervogels zich thuis voelen zoals de kievit, grutto, wulp, kemphaan, lepelaar, grote zilverreiger, slobeend, krakeend en aalscholver. Verder zijn er ook riet- en zangvogels te vinden. Te denken valt aan blauwborst, rietgors, rietzanger en graspieper. Het is natuurlijk altijd afwachten wat we gaan zien.


Je bent van harte welkom, met of zonder “vogelervaring”. Als je een verrekijker hebt neem die dan mee, we zullen zelf ook een paar extra kijkers meenemen.


Grutto


Vertrektijd is 8.00 uur, verzamelen naast station Overvecht. 


We horen graag of je een auto ter beschikking hebt en bereid bent om te rijden. Waarschijnlijk zijn we rond 14.00 uur terug in Utrecht. Wie zin hebben kunnen nog wat gaan drinken (en/of lunchen), we zien wel hoe dat loopt.


Annemijn en Nine zullen de excursie begeleiden.


Graag aanmelden voor woensdag 30 maart via nine.ebben@casema.nl


Het maximum aantal deelnemers is 15.


De autokosten bedragen 4 euro, te betalen aan de chauffeur.


Over PLUC


PLUC staat voor Platform LesBisch Utrecht COC Midden-Nederland. PLUC organiseert kortdurende praatgroepen en ca 10 x per jaar een losse activiteit. 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden