Alkmaar Pride 2022

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 21 mei 2022
Tijd: 14:30-22:00
Type: Festival
Website: https://www.alkmaarpride.nl/agenda/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Na twee jaar een online Alkmaar Pride, mogen we weer! En dat gaan we doen ook! Op zaterdag 28 mei zal een kleurrijke stoet weer door de Alkmaarse grachten varen.


Het is helaas niet vanzelfsprekend dat iedereen zichzelf mag en kan zijn. De gebeurtenissen in de wereld laten zien dat er nog een lange weg te gaan is. Gelukkig is er veel steun en acceptatie. Laten we lief zijn voor de wereld, voor onszelf, elkaar en de omgeving. Daarom ons thema: “Free to be... Equality”. Het is tijd om aandacht te besteden aan diversiteit, genderidentiteit en ons zelfbeschikkingsrecht.


Vanaf dit jaar weer een hele week in plaats van een weekend, bomvol activiteiten! Om dit mogelijk te maken werken we nauw samen met COC NHN. Daarnaast zijn we trots om mede te delen dat ons bestuur afgelopen jaar is uitgebreid. We hebben gedurende de Pride Week van 21 tot en met 29 mei een gevarieerd programma, met naast de botenparade op 28 mei onder andere roze films in samenwerking met Filmhuis Alkmaar, een literaire middag in de Wijkboerderij, een roze wandeling en meerdere feesten waaronder een foute bingo en het eindfeest in samenwerking met Style Party. Voor het volledige en actuele programmaoverzicht verwijzen wij naar onze website: www.alkmaarpride.nl.


Wij kijken enorm uit naar onze Alkmaar Pride, die dit jaar begint op zaterdag 21 mei om 15.00 uur (verzamelen vanaf 14.30 uur) voor het Stadhuis van Alkmaar. Hier start de Pride Walk richting de Regenboogbank op de Bierkade. De voorzitter van COC Nederland, Astrid Oosenbrug zal de Pride Week feestelijk openen.


Laten we er samen een mooie Pride van maken!


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De H van Hetero

Solange Dekker & Luuk Dresen maken een podcast die voor eens en altijd een brug slaat tussen de LHBTIQA+ gemeenschap en de hetero cis-mannen en -vrouwen. Aflevering 1: de L van Lesbisch.

Lees verder

'Lesbisch groentje'

Zou het alleen bij kletsen blijven, misschien een voorzichtige kus, of sta ik binnen een kwartier weer buiten? Uit nieuwsgierigheid ging ik online op zoek naar een seksdate.

Lees verder

Roze voetbalfans

Op TV: De serie De roze supporters volgt in vier afleveringen een aantal voetbalfans in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen. Te zien vanaf maandag 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden