CLIT & PLAK. Een erotische collage/zine workshop

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 20 augustus 2022
Tijd: 14:00-17:00
Type: Workshop
Website: https://www.queerarts.be/tuesday-aug-20

Locatie:

Naam: De Studio
Straat: Maarschalk Gerardstraat 4
Postcode: 2000
Plaats: Antwerpen
Provincie: Antwerpen
Land: Belgie

Omschrijving:

Op intimiteit op latere leeftijd rust nog altijd een taboe. Vooral als het gaat om verlangens en genderexpressies die niet passen binnen een heteronormatief kader. 50+ lesbische, biseksuele en queer vrouwen en non-binaire personen worden onzichtbaar in de media en worden vaak op een stereotiepe manier gerepresenteerd. Daarom is er nood aan een radicaal ander verhaal.

In deze workshop in kader van Antwerp Queer Arts Festival gaan we stereotypen omtrent deze doelgroep doorbreken door het maken van collages en zines. Er zal een veilige ruimte gecreëerd worden waarin deelnemers met pen, schaar en lijmstiften in de aanslag kunnen samenwerken om heteronormatieve ideeën over seksualiteit en ouder worden uit te dagen.

We voorzien artikels, magazines, poëzie, fotoboeken, comics, graphic novels, en zines ter inspiratie, maar deelnemers mogen ook eigen materiaal meebrengen. Laat je creativiteit vrije loop!


Deze workshop is onderdeel van een onderzoeksproject over seksualiteit en intimiteit van 50+ vrouwen en non-binaire personen aan de UGent (https://lili.ugent.be/nl).


Over Antwerp Queer Arts Festival


Als Antwerp Queer Arts Festival vinden we het belangrijk om aandacht te hebben voor ondergerepresenteerde groepen binnen de community. Op 20/8 organiseren we ism academici van de Ugent een workshop CLIT & PLAK. Doelgroep zijn 50+ lesbische, biseksuele en queer vrouwen en non-binaire personen. Deelname is gratis, aanmelden kan via https://www.queerarts.be/tickets 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden