CLIT & PLAK. Een erotische collage/zine workshop

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 20 augustus 2022
Tijd: 14:00-17:00
Type: Workshop
Website: https://www.queerarts.be/tuesday-aug-20

Locatie:

Naam: De Studio
Straat: Maarschalk Gerardstraat 4
Postcode: 2000
Plaats: Antwerpen
Provincie: Antwerpen
Land: Belgie

Omschrijving:

Op intimiteit op latere leeftijd rust nog altijd een taboe. Vooral als het gaat om verlangens en genderexpressies die niet passen binnen een heteronormatief kader. 50+ lesbische, biseksuele en queer vrouwen en non-binaire personen worden onzichtbaar in de media en worden vaak op een stereotiepe manier gerepresenteerd. Daarom is er nood aan een radicaal ander verhaal.

In deze workshop in kader van Antwerp Queer Arts Festival gaan we stereotypen omtrent deze doelgroep doorbreken door het maken van collages en zines. Er zal een veilige ruimte gecreëerd worden waarin deelnemers met pen, schaar en lijmstiften in de aanslag kunnen samenwerken om heteronormatieve ideeën over seksualiteit en ouder worden uit te dagen.

We voorzien artikels, magazines, poëzie, fotoboeken, comics, graphic novels, en zines ter inspiratie, maar deelnemers mogen ook eigen materiaal meebrengen. Laat je creativiteit vrije loop!


Deze workshop is onderdeel van een onderzoeksproject over seksualiteit en intimiteit van 50+ vrouwen en non-binaire personen aan de UGent (https://lili.ugent.be/nl).


Over Antwerp Queer Arts Festival


Als Antwerp Queer Arts Festival vinden we het belangrijk om aandacht te hebben voor ondergerepresenteerde groepen binnen de community. Op 20/8 organiseren we ism academici van de Ugent een workshop CLIT & PLAK. Doelgroep zijn 50+ lesbische, biseksuele en queer vrouwen en non-binaire personen. Deelname is gratis, aanmelden kan via https://www.queerarts.be/tickets 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Gender en zelfbeschikking

Transgender en intersekse personen moeten eerst naar een arts of psycholoog voor een officiële verklaring om geslachtsvermelding te kunnen wijzigen. 'Daar is geen enkele reden voor.'

Lees verder

Wie gaat er trouwen..?!

The L word Generation Q seizoen 3 gaat in première later dit jaar! Op de eerste pagina van het script staan allerlei mysterieuze aanwijzingen over de verschillende verhaallijnen.

Lees verder

Queer Film Festival Utrecht

Zichtbaarheid en verbinding: Films en een amuserend en verdiepend randprogramma op het QFFU. 'Door andere verhalen te horen en nieuwe perspectieven te zien, neemt begrip én acceptatie toe.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden