FUCKING ÅMÅL op filmfestival Roffa Mon Amour

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 27 augustus 2022
Tijd: 21:30-23:00
Type: Film
Website: https://roffamonamour.com/screenings/fucking-amal/

Locatie:

Naam: Brutus
Straat: Keileweg 10-14
Postcode: 3029 BS
Plaats: Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Filmfestival Roffa Mon Amour bestaat 10 jaar en viert zijn jubileum van 17 tot en met 28 augustus met een uitgebreid programma in de beeldentuin van Brutus in Rotterdam. Ook dit jaar zijn er weer erg mooie titels bevestigd, waaronder de klassieker Fucking Åmål van Lukas Moodysson op 27 augustus. 

Het hele filmprogramma bestaat uit 12 films uit de secties The New Makers Competition, Cinematic Favorites een avond met Cinema Concerts. Het festival opent dit jaar met de film Leonor Will Never Die (2022)van Martika Ramirez Escobar.
Hoogtepunten dit jaar zijn:
-Sonne (2022) Kurdwin Ayub: Een close-up van een social media doorbraak waar menig TikTokker van droomt, maar voor drie hartsvriendinnen komt het als een verrassing.
-Noche de Fuego (2021) Tatiana Huezo: Drie vriendinnen groeien op in een Mexicaans bergdorpje waar constante dreiging heerst van de drugskartels.
-Ukraine special op 24 augustus: The Earth is Blue as an Orange (2020) van Iryna Tsilyk.
-Op 27 augustus is de uitreiking van de New Amour Award. Een prijs voor de winnende film uit de New Makers competitie.
 
Het volledige filmprogramma is hier te bekijken.


 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Gender en zelfbeschikking

Transgender en intersekse personen moeten eerst naar een arts of psycholoog voor een officiële verklaring om geslachtsvermelding te kunnen wijzigen. 'Daar is geen enkele reden voor.'

Lees verder

Wie gaat er trouwen..?!

The L word Generation Q seizoen 3 gaat in première later dit jaar! Op de eerste pagina van het script staan allerlei mysterieuze aanwijzingen over de verschillende verhaallijnen.

Lees verder

Queer Film Festival Utrecht

Zichtbaarheid en verbinding: Films en een amuserend en verdiepend randprogramma op het QFFU. 'Door andere verhalen te horen en nieuwe perspectieven te zien, neemt begrip én acceptatie toe.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden